La Festa Major de Súria encara la recta final després d'un cap de setmana marcat per la participació, la calor i la bona acollida a les novetats d'enguany. El programa d'actes continua amb una ballada de sardanes (dimarts 12 de juliol), una jornada castellera (divendres 15 de juliol), una nova edició del baskito i un concurs de pesca (dissabte 16 de juliol).

La segona edició de la trobada de músics joves i el concert jove de Tocats, la renovació de les tradicionals Tocades davant la Casa de la Vila amb la Banda de Música de Cardona, una cercavila nocturna amb aquesta mateixa formació musical, la trobada castellera i la important participació registrada en la Setmana Jove han estat algunes de les fites destacades de les activitats del cap de setmana i dels dies anteriors.

La plaça de Sant Joan ha estat un dels escenaris destacats de la Festa Major de Súria. El concert jove de Tocats va reunir quatre destacats grups en aquest espai urbà: Obeses, Séptimo A i els suriencs Morlan River i King Size. Prèviament, diferents conjunts joves de Súria i altres localitats van actuar en escenaris ubicats a la plaça de la Serradora i al carrer Sant Josep.

El tradicional concert del diumenge de Festa Major va tornar a omplir la plaça de Sant Joan amb l'actuació d'Orquestra Nueva Alaska, que també hi va oferir un ball de nit. Els altres balls d'aquests dies festius han anat a càrrec d'Orquestra Centauro i Swing Latino.

La plaça de Sant Joan també va acollir la trobada castellera amb les colles Salats de Súria, Castellers de Cerdanyola i Nyerros de la Plana (Manlleu). També s'hi han celebrat sopars populars i sessions de zumba i de Lindy Hop.

La solidaritat també ha estat present en el programa d'actes dels darrers dies, amb una recollida d'aliments per a la campanya 'La fam no fa vacances' del Banc d'Aliments.

També van obtenir bona acollida actes tradicionals com el castell de focs d'artifici, la cercavila, la missa solemne, la benedicció de vehicles, les matinades, la galejada de trabucs i les sardanes amb la Cobla Súria. D'altra banda, el parc municipal Macary i Viader va acollir un concert d'havaneres amb el grup Barca de Mitjana i el tradicional rom cremat.

El programa d'enguany ha inclòs més actes per a joves i infants, que han aportat més animació a la Festa Major. Les competicions del Kampionat Esportiu Nocturn (KEN) i la Gimcana Nocturna de la Setmana Jove es van desenvolupar en diferents espais del centre de la vila.

També va tenir una bona resposta la sessió d'inflables per a infants a les piscines municipals.