VÍDEO: el polèmic discurs del regidor de Súria que encén els defensors del pubillatge

Ricard Reguant va intentar justificar la decisió del consistori de prescindir de les figures de la pubilla, l'hereu i la dama

13.07.2016 | 21:56
Reguant (a l´esquerra), esperant el seu torn per intervenir.
Reguant (a l´esquerra), esperant el seu torn per intervenir.

El discurs del regidor Ricard Reguant durant la proclamació de la pubilla, l'hereu i la dama d'honor de Súria ha aixecat polseguera. L'Ajuntament ha decidit posar punt final a l'elecció d'aquestes figures tradicionals i Reguant va aprofitar l'acte per justificar la seva postura. Les seves paraules, però, no van trobar un recolzament unànime entre els presents, tal com recull un vídeo penjat a Facebook per Neus Guix, mare de la darrera pubilla.

Reguant va encetar el discurs afirmant que "afronto els problemes de cara, si no no hagués vingut en un comiat com aquest", referint-se al fet que ell mateix ha estat un dels promotors de la decisió de suprimir aquest acte. "El jovent de Súria ja no creiem en la figura del pubillatge. Preferim destinar els diners, els esforços i el temps en altres coses com les caremelles, els pastorets i la fira medieval", va justificar el polític.

A Súria el sector partidari a mantenir la festa ha al·legat que s'ha de respectar la tradició. Per això, la situació es va tensar quan Reguant va dir que, "salvant les distàncies, hi ha persones que en nom de la tradició fa entrar un brau en una plaça i el tortura amb unes punxes", una comparativa que va aixecar protestes. "On t'estàs fotent", li recrimina un dels presents.

"Em fa molt content veure que sou molt feliços, però no pot ser a costa de diners públics", també va llançar el regidor. "Perdona, però no he cobrat ni un duro jo", li replica Guix.

Tal com ja va explicar Regió7 Reguant, la decisió d'eliminar el pubillatge ha estat presa "per tots els grups polítics" de la corporació municipal tot i que va admetre haver estat "al capdavant de la proposta" i ser "l'instigador" de la mateixa. Per al regidor d'Ensenyament i Cultura de l'Ajuntament de Súria "no hem trobat l'encaix" del pubillatge, al mateix temps que indicava que "el que sí que és cert és que el jovent de Súria, i els que no som ja tant joves, ja no hi creiem en la figura del pubillatge". La fi de la celebració del pubillatge "era un clam força unànime a Súria", va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema