El discurs del regidor Ricard Reguant durant la proclamació de la pubilla, l'hereu i la dama d'honor de Súria ha aixecat polseguera. L'Ajuntament ha decidit posar punt final a l'elecció d'aquestes figures tradicionals i Reguant va aprofitar l'acte per justificar la seva postura. Les seves paraules, però, no van trobar un recolzament unànime entre els presents, tal com recull un vídeo penjat a Facebook per Neus Guix, mare de la darrera pubilla.

Reguant va encetar el discurs afirmant que "afronto els problemes de cara, si no no hagués vingut en un comiat com aquest", referint-se al fet que ell mateix ha estat un dels promotors de la decisió de suprimir aquest acte. "El jovent de Súria ja no creiem en la figura del pubillatge. Preferim destinar els diners, els esforços i el temps en altres coses com les caremelles, els pastorets i la fira medieval", va justificar el polític.

A Súria el sector partidari a mantenir la festa ha al·legat que s'ha de respectar la tradició. Per això, la situació es va tensar quan Reguant va dir que, "salvant les distàncies, hi ha persones que en nom de la tradició fa entrar un brau en una plaça i el tortura amb unes punxes", una comparativa que va aixecar protestes. "On t'estàs fotent", li recrimina un dels presents.

"Em fa molt content veure que sou molt feliços, però no pot ser a costa de diners públics", també va llançar el regidor. "Perdona, però no he cobrat ni un duro jo", li replica Guix.

Tal com ja va explicar Regió7 Reguant, la decisió d'eliminar el pubillatge ha estat presa "per tots els grups polítics" de la corporació municipal tot i que va admetre haver estat "al capdavant de la proposta" i ser "l'instigador" de la mateixa. Per al regidor d'Ensenyament i Cultura de l'Ajuntament de Súria "no hem trobat l'encaix" del pubillatge, al mateix temps que indicava que "el que sí que és cert és que el jovent de Súria, i els que no som ja tant joves, ja no hi creiem en la figura del pubillatge". La fi de la celebració del pubillatge "era un clam força unànime a Súria", va afegir.