Sant Salvador aprova un pla contra incendis per als nuclis situats en espais forestals

El document incorpora accions com la implantació de franges de protecció de masies de zones urbanitzades

15.07.2016 | 19:09

Establir les directrius i les actuacions adreçades a evitar els risc d´incendis a les urbanitzacions del terme municipal de Sant Salvador de Guardiola és l´objectiu de Pla Director de prevenció d´incendis que l´Ajuntament ha aprovat aquest setmana. El nou document, que es va començar a elaborar la tardor passada, inclou també mesures preventives per a edificacions situades al bell mig de l´espai forestal.

L´elaboració del nou pla director ha anat acompanyat del desenvolupament d´accions sobre el terreny, com ara el simulacre d´incendi que es va portar a terme el passat 21 de maig i que va servir per comprovar la resposta i el funcionament de tots els recursos i eines de les quals disposa el municipi a l´hora d´afrontar un eventual incendi.

L´experiència viscuda en els darrers anys, especialment el foc forestal que el juliol passat va afectar la urbanització de Ca l´Esteve, ha portat l´ajuntament a iniciar un treball de definició dels principals factors de risc descrit a partir del qual s´han definit un seguit d´accions entre les quals en figuren algunes que requereixen la implicació directa dels particulars i propietaris de parcel·les en zona forestal.

En aquest darrer àmbit, l´Ajuntament ha posat a disposició dels veïns i veïnes un servei de recollida i tractament del brancatge. Amb aquesta iniciativa, pretén fomentar la neteja de les parcel·les forestals entre els veïns i veïnes, que únicament s´hauran d´ocupar de les tasques de neteja i avisar els serveis municipals perquè en facin la recollida corresponent. La primera campanya que s´ha desenvolupat durant el passat mes de juny ha comptat amb molt bona acollida.

El pla incorpora altres accions com ara la implementació de les franges de protecció de masies i habitatges en sòl forestal i les franges de protecció en zones urbanitzades. També es preveu posar en marxa un sistema de vigilància periòdica de sòl agrícola, camps abandonats i guarets.

D´altra banda, s´intensificarà la neteja de solars i zones verdes urbanes de propietat municipal, el manteniment de les franges i la neteja de l´entorn de les línies d´enllumenat on s´observi la possibilitat de fregament amb la vegetació. Finalment, el pla director contempla també disposar d´una xarxa d´hidrants homologats per a l´extinció d´incendis, ampliant la que ja existeix d´acord amb la normativa vigent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema