El col·lectiu La Fumera, que aquest setembre organitzarà per tercera vegada la Festa Major Alternativa de Sallent, ha aconseguit superar amb escreix el repte que s'havia fixat de finançament a través de la campanya de micromecenatge engegada per Internet fa poc més d'un mes.

Dels 4.000 euros que s'havia posat com a fita per poder tirar endavant nous elements i espais per millorar i potenciar la celebració, n'ha acabat recollint pràcticament un miler més (4.995 euros), és a dir, el 25% per sobre del sostre previst.

Una xifra aconseguida de la mà d'un total de 155 mecenes. La campanya s'ha tancat aquesta setmana.

Amb aquesta aportació popular, La Fumera pretén posarà en marxa quatre nous projectes de cara a l'edició d'enguany de la festa major alternativa. D'una banda, vol ampliar els elements identitaris mitjançant l'adquisició de tres figures festives que, segons detallaven fonts de l'organització a l'inici de la campanya, seran "prou lleugeres perquè les puguin portar tant nens com adults", i que seran figures d'espuma, a mig camí entre el que podria ser un gegant i un capgròs.

Es volen mantenir en secret fins a la celebració de la festa, però asseguren que avancen "molt originals". També es vol dotar la festa de nous espais, tant per a la mainada com per a adolescents i joves.

En el primer cas, la idea és muntar una àrea infantil a la plaça de Cal Teia on, a banda de les principals activitats de la festa, també es puguin desenvolupar jocs i tallers durant tots els dies de festa major. D'altra banda, la plaça de la Verdura es vol adaptar com a zona chill-out, més tranquil·la, amb una zona de bar i espais per seure. Fonts de la Fumera destaquen que, un cop assolit el finançament, les comissions respectives ja estan "treballant fort" per crear els espais i la programació respectius.

Finalment, i seguint la línia de l'autogestió amb què mira d'organitzar la festa alternativa sallentina, l'entitat engegava la campanya de micromecenatge per poder construir uns lavabos propis, que siguin compactes, ben equipats, adaptats i mòbils.

L'entitat destaca que els lavabos autoconstruïts ja tenen forma i estaran acabats cap a finals d'aquest mes de juliol. A banda de la campanya ara tancada, la Fumera preveu acabar de recollir finançament amb el que es recapti del públic en els actes que es desenvolupin durant la festa major alternativa, que es duran a terme del 7 al 12 de setembre.