El Consell Comarcal del Bages ha d'adoptar un Pla Econòmic i Financer que l'obliga a sortir de l'actual situació d'endeutament excessiu en dos anys. Per tant, màxima contenció en la despesa. La mesura, segpns explica el govern, ha estat necessària perquè l'organisme va deixar d'ingressar 129.000 euros que havia pressupostat el 2015.

El Ple del Consell, que ha hagut d'avançar el seu ple bimestral per no incomplir els terminis, ha aprovat el pla amb els vots d'ERC i PSC, al govern. CiU, a l'oposició, al·legant falta de temps i criticant el govern per l'incompliment, hi ha votat en contra. La CUP s'ha abstingut.

La vicepresidenta primera del Consell, Mercè Cardona, ha restat gravetat a l'assumpte. «Es tracta d'una partida molt localitzada. No és una obra on ens haguem gastat més diners del compte. No necessitem recursos extra per cobrir-ho ni hem de retallar», diu.

El problema rau en què l'empresa d'aigües SOREA va impugnar el reglament de la concessió de la construcció de la Depuradora Bages-Llobregat, que ofereix aigua potable els municipis de Sallent, Artés, Calders i Avinyó. SOREA va presentar-se al concurs per la gestió de la infraestructura, però el Consell Comarcal va optar per cedir-la a Aigües de Manresa. L'al?legació fa que el cobrament dels serveis als municipis (que es correspon amb els 129.000 euros) quedi congelat fins que es resolgui l'al·legació. I aquests diners han desajustat els comptes, segons el govern del Consell.

Cardona confia que la impugnació serà desestimada i el Consell podrà ingressar la partida aquest mateix any.