Navàs aprova el POUM després de dos mandats sense aconseguir-ho

La Fàbrica Nova passa a ser sòl urbà residencial i el polígon vell, en canvi, seguirà com fins ara

19.07.2016 | 08:32
L´Ajuntament es quedarà una part de la Fàbrica Nova, situada al centre del municipi
L´Ajuntament es quedarà una part de la Fàbrica Nova, situada al centre del municipi

El ple de l'Ajuntament de Navàs debatia aquest dilluns a la nit l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), encallada des de fa dos mandats. Segons el regidor d'Urbanisme, Josep Casafont, el text es caracteritza per la contenció a la qual obliga la "fràgil situació econòmica" del consistori. En destaca tres novetats. Primer, la Fàbrica Nova passarà a ser sòl urbà residencial. Segon, es construirà un parc periurbà als camps de sota del parc de l'Alzineta per ampliar les zones verdes del municipi. I tercer, el polígon vell seguirà com fins ara i no es convertirà en zona residencial, tal com estava previst en propostes anteriors del POUM.

El ple estava convocat a 1/4 de 10 del vespre i l'aprovació del POUM es donava per descomptada: a la CUP, que governa en solitari i amb majoria absoluta, només li calien els vots dels seus regidors per aprovar-lo.

El periple per l'aprovació d'un nou POUM va començar el 2008, amb CiU al capdavant del consistori. Va seguir després de les eleccions del 2011 amb el nou govern de la CUP i ERC. L'aprovació del document va tenir un gran impediment: tot i que els dos partits tenien majoria al ple (7 de 13) depenien del suport d'un dels grups de l'oposició perquè l'aleshores regidor d'Urbanisme, el republicà Xavi Pons, era part implicada en alguns dels punts del POUM i per llei no podia votar.

Amb l'actual majoria, la CUP pot aprovar lliurement el POUM. Casafont marca distàncies amb els seus anteriors socis de govern: "a la CUP tenim la bona o mala sort que no som propietaris de grans coses, o sigui que el que hem fet és mirar el millor pel poble. És un POUM al servei de les persones i no al servei dels grans propietaris".

El polígon vell, que en anteriors propostes s'havia previst que passés a ser zona residencial, seguirà com fins ara. "Els últims anys hem perdut una mitjana de 50 habitants. No ens sembla que sigui una prioritat crear noves zones residencials quan marxa gent. Al contrari, el que hem de promoure és l'ocupació".

Una altra novetat és que la Fàbrica Nova, propietat de la família Pons, passarà a ser sòl urbà residencial. L'Ajuntament es quedarà una part de l'equipament i la resta es dedicarà a habitatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La C-55 tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Les obres s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en sentit...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el veí de Súria mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el veí de Súria mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre estava...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema