L'oposició de Navàs critica la manca de transparència del nou POUM

CiU i ERC lamenten que la CUP els informés tard del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

20.07.2016 | 09:07

La CUP, amb majoria absoluta al ple de l'Ajuntament de Navàs, va aprovar dilluns el vespre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que feia dos mandats que estava encallat. Li van valer els seus vots (8) per tirar-lo endavant, però la resta de grups es van abstenir. ERC (3) i CiU (1) es mostren molestos per la "poca transparència" del govern municipal en la redacció del POUM. Senten que no s'ha comptat amb ells i preveuen presentar al·legacions contra el text. El PSC (1) no ha pogut ser contactat.

La regidora d'ERC, Hortènsia Font, creu que ha faltat participació ciutadana i dels altres grups polítics: "a nosaltres se'ns va donar un CD amb informació el dimecres abans del ple. No se'ns va explicar res. S'ha fet molt precipitadament i creiem que en una cosa d'aquest calat s'hauria d'haver tingut més en compte l'oposició. Les coses s'han de fer més obertes, i més un partit polític que du per bandera la transparència".

Per la seva banda, la cap del grup de CiU, Katy Puig, explica que es va abstenir perquè "el POUM necessita una estona per ser estudiat i parlar amb les persones que formaven CiU, que són els que van presentar l'anterior versió, però no hi ha hagut temps".

La CUP estén el període per presentar al·legacions de 45 a 75 dies. També organitzarà diverses sessions participatives obertes a la ciutadania. Però Puig creu que això s'hauria d'haver fet abans de l'aprovació del text, i no ara.

Els grups a l'oposició asseguren que presentaran al·legacions per corregir el POUM. Font explica que l'actual versió no permetria construir naus més petites de 600 metres quadrats al polígon. "Qualsevol que vulgui un petit magatzem no pot fer-ho. L'Ajuntament diu que s'ho mirarà i vol arreglar-ho", explica.

Font també tem que certes accions (com l'expropiació de terrenys) puguin provocar litigis entre el consistori i els propietaris que acabin perjudicant les arques municipals: "amb alguns propietaris encara no s'ha arribat a un acord. Amb altres no s'hi ha ni parlat. Tirar endavant certs projectes comporta córrer riscos innecessaris".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs impulsa un projecte pioner per fomentar la producció i el comerç local

Es potenciaran els horts socials, la creació d'un banc de terres i un de llavors i la reforma de...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Els treballs s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Enllaços recomanats: Premis cinema