Tres comarques de la Catalunya Central estan en alerta màxima aquest, dimecres, per l'onada de calor. Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla de Protecció Civil Procicat per Onada de Calor davant de l'episodi de temperatures extremes que va començar ahir i, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, es podria allargar fins demà.

Entre les dotze comarques amb més risc de patir temperatures extremes hi ha el Solsonès, el Bages i l'Anoia, s'hi afegeixen, amb una incidència menor, la Cerdanya, el Berguedà i el Moianès.

Seguint el seu protocol intern i d'acord amb aquest avís, l'Agència de Salut Pública de Catalunya manté en fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut. El departament de Salut informa que el 061 CatSalut Respon ha atès fins ara dues persones amb símptomes compatibles amb els efectes de l'onada de calor.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures elevades que hi va haver ahir es podrien incrementar avui i mantenir-se molt altes fins demà, dijous. En aquest sentit, la predicció de perill afecta 23 comarques de l'interior i el nord de Catalunya. A banda de les tres ja esmentades de les comarques centrals, estan en alerta màxima el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Noguera, la Segarra, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Conca de Barberà i les Garrigues. Amb menys incidència però també amb previsió de temperatures altes hi ha la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Ripollès, Osona, el Moianès, la Garrotxa i l'Alt Empordà, a banda de les de la Catalunya Central.

El departament d'Interior ha fet públics consells per tenir en compte per combatre aquestes temperatures, que es poden consultar a l'enllaç següent.