El futur de l'educació a Catalunya passa per una col·laboració "colze a colze" entre l'ensenyament públic i privat per donar cobertura "a una societat diversa, plural i rica". La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va defensar aquest dimecres d'aquesta manera la coexistència dels dos models, en l'acte de cloenda del segon Congrés de l'Agrupació Escolar Catalana (AEC), a Món Sant Benet.

L'AEC és una xarxa d'un centenar d'escoles laiques, catalanes i concertades, a tot Catalunya, que durant dos dies van celebrar una trobada de professionals al Bages. La consellera, acompanyada d'altres personalitats dels àmbits polític i educatiu, va assistir aquest dimecres al tancament de les jornades, on va lloar la feina feta per l'AEC "després de 20 anys com a institució".

Ruiz va dir que, històricament, "tant la iniciativa social com la privada han estat coresponsables del progrés de Catalunya", i que això s'ha de mantenir també en el model educatiu. "No és cert que l'escola concertada prengui diners a la pública", va assegurar, i va convidar a obrir un debat sobre quin ha de ser-ne el finançament. Ruiz entén que "tots els ciutadans tenen dret a una educació gratuïta i a la igualtat d'oportunitats", i en aquest sentit, "defensem el dret de cada família a triar el tipus d'escola que més representi els seus valors, i el dret a la gratuïtat".