L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) crida els participants de l'acte de la Diada de Berga a utilitzar els autobusos de l'organització. L'ANC del Bages escalfa motors de cara a la mobilització del proper 11 de setembre, que consistirà en un acte descentralitzat que transcorrerà en paral·lel a cinc ciutats. Els que vagin a Berga, diu l'ANC, faran bé deixant el cotxe a casa per evitar caravanes.

Les inscripcions es podran fer a partir de la setmana vinent. N'hi ha dues de diferents: una, per la mobilització pròpiament dita; l'altra, pel transport. La primera es podrà fer telemàticament a través del web de l'ANC. Caldrà escollir un dels cinc punts del territori: Berga, Lleida, Salt, Tarragona i Barcelona. Tot i que tothom és lliure d'anar on vulgui, l'ANC recomana organitzar-se per comarques. Els participants de la Catalunya Central (l'Alt Urgell, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, la Cerdanya, el Moianès i el Solsonès) tenen assignada Berga, que simbolitzarà la cultura catalana.

Pel que fa a la inscripció pel transport, es podrà fer la primera setmana d'agost a la seu d'Òmnium de Manresa, al carrer del Bruc. Al setembre, es podrà fer a la nova seu de l'organització, al carrer Sobrerroca.