La festa de la Tomacada torna a Sant Fruitós de Bages el proper 31 de juliol, a la plaça de l´Església. Aquesta festa té la voluntat de fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l´any conreen els horts del municipi.

Durant la celebració es durà a terme un concurs on es premiaran el tomàquet més original i el més pesat. El públic assistent serà l´encarregat de votar els tomàquets més originals. Per participar en el concurs caldrà inscriure´s prèviament i portar un mínim de 4 Kg de tomàquets el mateix dia 31, a les 6 de la tarda, a la plaça de l´Església. Per cada inscripció, l´organització regalarà dos tiquets pel sopar.

La festa començarà a les 19:30h de la tarda i finalitzarà amb un sopar a base de tomàquets amanits, pa i botifarra i postre. Es poden comprar els tiquets per 5 € a Foto Isidre, fins al proper divendres 29 de juliol. La festa està organitzada per Junta de Regants Riudor i el Col·lectiu de Recerca Històrica.