Cardona va estrenar aquesta dissabte la primera fira per potenciar l'activitat dels artesans del municipi i animar el nucli històric, el punt neuràlgic del poble. Els organitzadors es mostren satisfets de com ha transcorregut la primera edició, però de cara a l'any vinent volen traslladar la jornada artesana a la primavera amb la finalitat d'augmentar-ne la participació. En les futures edicions es vol portar l'art dels antics oficis a tots els carrers del centre històric.

Va costar arrencar a primera hora del matí, però, al migdia, la plaça de la Fira, on hi havia les parades, es va omplir de persones per veure els productes dels artesans que eren presents al certamen. No és una casualitat que Cardona hagi decidit apostar per aquesta mostra, ja que els organitzadors calculen que al municipi n'hi ha una cinquantena. Ahir, però, no hi van ser presents tots, i van decidir exposar els seus productes un total de 18 artesans. Dotze eren del mateix municipi, i la resta, d'altres poblacions de les comarques de la Catalunya Central.

La nova fira s'anomena Cards Art i és una iniciativa de l'Associació de Veïns de Cardona i la Unió de Botiguers i Comerciants. A part de l'exposició artesan, també s'hi van portar a terme tallers i activitats per aconseguir més implicació dels habitants del municipi, com un concurs de pintura ràpida per a majors de 8 anys i tallers de costura creativa, scrapbooking i ganxet, que es va portar a terme a la plaça del Mercat.

"La primera edició de la fira s'ha programat en ple estiu, i per aquest motiu molts artesans d'aquí ens han dit que finalment no hi participarien; per les altes temperatures o perquè aquests dies no són al poble", va explicar el president de l'entitat veïnal, David Babià. Per augmentar la participació dels artesans locals, l'any que ve es programarà la mostra entre els mesos d'abril i maig, quan se solen celebrar fires similars.

Els artesans presents al Cards Art estaven satisfets per la quantitat de visitants que al migdia observaven els productes que s'hi exhibien. S'hi podia comprar des de figures en miniatura de bestiari de festes tradicionals de la Catalunya Central (com les màscares de ple de la Patum) fins a productes agroalimentaris de negocis reconeguts de les comarques de l'interior, com l'oli de Migjorn de Navàs o els iogurts de La masia Fontirons de l'Espunyola.

"La intenció és repetir aquesta fira, perquè altres municipis en tenen d'aquest caire i aconsegueixen una gran participació de públic. Per altra banda, també ha de servir per potenciar el sector comercial", va afirmar Babià. L'objectiu és que a tot el centre històric hi hagi parades l'any que ve.