Els consumidors de cànnabis de la Seu d'Urgell s'han quedat sense local on poder-ne fumar. L'Ajuntament del municipi ha aprovat una modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) per evitar que cap club de cànnabis s'estableixi a la ciutat, i el que estava ubicat a l'avinguda Guillem Graells ha hagut d'abaixar la persiana. Altres ajuntaments de fora de l'àmbit de Regió7 també han impulsat iniciatives per evitar l'obertura de locals per a consumidors, i és per aquest motiu que els responsables catalans dels clubs de cànnabis consideren urgent aprovar una llei a nivell català que els aixoplugui i crear un marc jurídic a tot l'estat espanyol. Opinen que amb l'actual buit legal no tenen garantida la supervivència, encara que ara la gent sigui més tolerant amb els qui consumeixen cànnabis.

El text aprovat pel consistori especifica que són "prohibits tots els usos que puguin implicar que en un local es pugui dur a terme consum de drogues tòxiques, substàncies psicotròpiques i estupefaents de les quals el cultiu, elaboració o trànsit estigui prohibit", i per deixar-ho clar explicita "els clubs de consumidors de cànnabis o centres d'interpretació de la utilització mèdica del cànnabis, encara que es tracti d'activitats limitades a socis d'alguna entitat titular de l'activitat o no siguin locals oberts al públic". El regidor d'Urbanisme, Jesús Fierro, afirma a Regió7 que "aquests locals no poden estar en qualsevol lloc".

Per la seva banda, els responsables del club que hi havia a la Seu d'Urgell van presentar al·legacions per no haver de tancar, però l'Ajuntament va desestimar els seus arguments.

És el que provoca que hi hagi un buit legal, que l'obertura dels clubs de cànnabis estan subjectes a l'arbitrarietat dels ajuntaments, i depenent del color polític del govern local hi ha més o menys tolerància envers els clubs de cànnabis.

Acció Cannàbica d'Igualada, per la seva banda, ha decidit clausurar temporalment l'activitat i fer obres al local. Altres clubs catalans, pocs, també han decidit deixar de cultivar i distribuir cànnabis entre els seus socis. I és que en els darrers quatre mesos el Tribunal Suprem ha dictaminat tres sentències contra associacions de fumadors de cànnabis, dues del País Basc i una altra de Barcelona. "En les recents resolucions judicials, no es parlava d'una activitat amb ànim de lucre, sinó que n'ordenava el tancament amb l'argument que aquests clubs tenien un cultiu i els distribuïen entre els seus membres. És clar, si aquestes són les explicacions del Tribunal Suprem, posa en dubte el funcionament de tots els clubs de cànnabis, ja que la seva activitat bàsicament és aquesta", explica el president de l'Associació Cannàbica d'Igualada. Ara estan esperant a veure si la justícia abandona aquestes tesis o realment ha començat un procés que pot posar fi als clubs de l'estat espanyol.

Actualment els grups parlamentaris estan negociant amb els clubs una normativa que s'ha d'aprovar en en els propers mesos.