El Pont de Cabrianes ha celebrat, aquest cap de setmana, la seva festa major, organitzada per l'entitat Amics del Pont de Cabrianes. La festivitat reuneix cada any a antics residents d'aquesta colònia tèxtil, ubicada dins els termes de Sant Fruitós i Sallent, que va deixar la seva activitat l'any 1962 i va anar quedant deshabitada.

Fa 20 anys que un grup de persones va decidir recuperar la Festa Major, que se celebrava per la diada de Sant Jaume convertint-la en una trobada d'exresidents i familiars. D'aquesta manera, per un dia, el Pont de Cabrianes va tornar a tenir vida, amb una festa que va començar a l´església de Sant Jaume, amb una missa solemne concelebrada pels rectors i exrectors de Sant Fruitós, Navarcles i Sallent.

Després es va fer un homenatge a les dues persones més grans que assistien als actes, Ignasi Ferrer, de 85 anys, i Antònia Valldaura de 91. Seguidament, hi va haver una cantada d´havaneres a càrrec del Grup Juvi´s de Prats de Lluçanès. La festa va continuar amb el tradicional dinar de germanor, que va reunir a més de 130 comensals en un restaurant de Torroella de Baix. Es va fer un emotiu homenatge a Maria Clarena, que ha estat l´ànima d´aquestes trobades i que, després de 20 anys es retira de les tasques d´organització de la Festa Major. La Coral de Navarcles li va dedicar la cançó "Maria de les trenes".