L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha fixat per al proper 22 d'agost la data d'inici de la segona fase de les obres de rehabilitació del cobert del batre, que també inclouran l'adequació de tot l'entorn de la plaça Onze de Setembre com a espai públic d'oci i lleure.

L'empresa constructora ja ha presentat el pla de seguretat a l'Ajuntament, que era el darrer tràmit que faltava per poder començar els treballs, i just després de vacances s'hi posarà a treballar, tot i que el terreny ja es deixarà a punt abans perquè el 22 d'agost s'hi pugui actuar de ple. Aquesta mateixa setmana era prevista la visita de representants del consistori, tècnics municipals i la constructora als terrenys on s'actuarà.

Aquesta segona fase de les obres ha de permetre solucionar definitivament els problemes de degoters que presentava la coberta de l'antic cobert del batre, tenint en compte que s'utilitza com a equipament sota cobert però a l'aire lliure per fer-hi diverses activitats de lleure.

En la primera fase es va desmuntar el tauler ceràmic i es van reparar les biguetes com a elements estructurals i de protecció del cobert. Ara es cobrirà la teulada amb una xapa de zinc envellit, de manera que es pugi preservar la imatge de l'edifici i al mateix temps se'n garanteixi la impermeabilitat.

També es construiran unes grades al voltant del cobert que serveixin de platea quan es facin espectacles, es pavimentaran els recorreguts d'accés, s'enjardinaran diversos àmbits de la plaça, s'instal·larà nou mobiliari, i també es millorarà l'enllumenat.

El conjunt de les obres haurà d'estar acabat, com a molt tard, el proper mes de desembre, tot i que es podria enllestir abans.