Santpedor remodela l'edifici El Born perquè sigui local d'assaig de la colla castellera

Els treballs se centren sobretot en l'ampliació de l'alçada de la zona central de l'immoble

28.07.2016 | 19:31

L´Ajuntament de Santpedor ha iniciat les obres de millora i adequació de l´edifici d´El Born amb l´objectiu d´ampliar-ne els usos que tenia fins ara. Amb aquesta actuació es pretén que l´immoble, de 148 m2 de superfície, adquireixi les característiques necessàries perquè la colla castellera s´hi estableixi com a local d´assaig i treball habitual, fet que es compaginarà amb l´ús polivalent que tenia fins l´actualitat, amb l´Esplai GEPS com a principal usuari. El pressupost de l´obra es de 50.000 euros i està previst que s´acabin a final de setembre.

El Born, que havia estat l´antic mercat de Santpedor, ha estat utilitzat els darrers anys per diverses entitats. L´alcalde Santpedor, Xavier Codina, ha explicat que el projecte suposa l´adequació de l´espai perquè, a més de les activitats que ja s´hi realitzen, s´hi puguin encabir les activitats d´una entitat més com és la dels castellers, amb els condicionants que això comporta´. El projecte planteja l´adequació d´un equipament existent amb criteris de funcionalitat, comoditat i accessibilitat, orientat a entitats del poble.

Concretament, els treballs que s´hi estan portant a terme se centren, principalment, en l´ampliació de l´alçada a la zona central de l´equipament, de manera que l´espai es pugui convertir en el local d´assaig estable de la Colla Castellera de Santpedor que fins ara desenvolupava la seva activitat a Cal Llovet.
Per l´alcalde de Santpedor, «un dels avantatges d´aquest equipament és la seva ubicació just al mig del barri antic, molt proper a la Plaça Gran just al darrera de l´antic ajuntament, i amb sortides al carrer Santa Maria i a la placeta del carrer del Born. Es tracta també d´una qüestió estratègica que busca revitalitzar i donar més vida al cor de la vila».

El projecte actual afecta a la totalitat de l´edifici, que consta d´una única sala polivalent amb accessos exteriors tant des del carrer Santa Maria i a la placeta del carrer del Born. És un local autònom, totalment independent i versàtil, que pot encabir-hi un aforament important com a sala d´actes, d´entitats, reunions i exposicions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema