Navàs va estrenar ahir amb molt bona acollida el parc per a bicicletes amb què l'Ajuntament ha buscat donar resposta a una de les peticions del Pla Local de Joventut, vigent des de fa un any i que demanava dignificar l'entorn del pavelló i trobar un punt de reunió per als aficionats del bicicròs. Segons va explicar la regidora de Joventut, Aida Pérez, a Regió7: "el circuit ha de convertir-se en un punt de trobada del jovent de Navàs". A més, també vol "promoure la pràctica de l'esport", va afegir Pérez. La regidora va indicar que aquest és "un circuit per a bicis pioner al Bages", i que pren de referència el de Premià de Dalt, un dels més coneguts de Catalunya entre els aficionats.

Una exhibició de salts acrobàtics en estil lliure, amb autèntics especialistes de la bicicleta, i tota una jornada d'activitats van atraure un nombrós públic a l'estrena del bikepark, habilitat a tocar de les instal·lacions de skate. Al matí van ser molts els joves de Navàs i rodalies que van acostar-se per provar els bots de terra. Més tard, noms coneguts dins d'aquest món, com Ricky Grimal, Bernat Via o Cristian Torres Bonafe, van oferir filigranes i salts impossibles. La jornada tenia previst tancar-se de nit, amb una festa de la promotora Can't Wait que esperava més de 400 persones al pavelló.

El projecte del bikepark, que ha suposat una inversió de 1.900 euros, ha estat fruit del treball conjunt de la regidora de Joventut, Aida Pérez, i un grup d'aficionats dels patins i el bicicròs, que seran a partir d'ara els encarregats de gestionar i mantenir el circuit. Roger Coll, membre de la promotora Can't Wait, va destacar ahir l'aposta per una jornada d'exhibició al més pur estil americà. L'afició pel bicicròs va néixer a Califòrnia als anys 70, i d'allà va estendre's arreu. "Com a aficionats, intentem potenciar-ne la filosofia, i és bo de veure que a casa, a Catalunya, creix l'aposta pels bikeparks", va dir Coll.