El Síndic de Greuges de Catalunya ha demanat al departament de Territori que retiri el Pla director urbanístic aeroportuari de l'Aeròdrom Barcelona/Bages de l'ordre del dia de la Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme de Catalunya que estava prevista per a vui, 26 de juliol.

Segons el Síndic, la tramitació d'aquest projecte s'hauria d'ajornar fins que no es doni publicitat a la Declaració ambiental estratègica i al mateix document que s'ha d'aprovar.

El Síndic ha constatat que en la pàgina web del departament no s'ha publicat encara aquest document previ. Tampoc no s'ha sotmès a exposició pública la declaració ambiental estratègica del Pla, com estipula l'article 25 de la Llei 21/2013, d'avaluació ambiental. En aquest sentit, deixa clar que és un informe preceptiu i determinant.

El Síndic també s'ha interessat per la informació que s'ha donat als ajuntaments afectats, la participació que han tingut en l'elaboració d'aquest pla, i el desenvolupament de la participació ciutadana en la tramitació informació de les administracions sectorials. Finalment, ha demanat rebre una còpia del text de la proposta final del Pla.

Per la seva banda, fonts del departament de Territori van assenyalar ahir la seva voluntat d'atendre la petició del Síndic de Greuges i el punt, molt probablement, quedarà sobre la taula.