La millora de la zona de vianants del carrer Estació de Sallent serà la primera de les intervencions que s'executaran aquest mandat entre els quatre projectes més votats en el procés participatiu que es va dur a terme a començament d'any al municipi. L'Ajuntament rebrà 690.000 euros de la Diputació de Barcelona per poder tirar endavant les obres, i si bé la xifra concedida no és el total sol·licitat (que era de 700.000 euros), s'ha aconseguit el 15% més que en l'import atorgat fa 4 anys, i es podrà invertir en les quatre propostes escollides, que es podran executar pràcticament en la seva totalitat.

L'equip de govern hi treballarà en totes durant aquest mandat. En primer lloc, es preveu que el 2017 es realitzi la millora de la zona de vianants del carrer Estació, que connecta el centre del poble amb l'institut, pavimentant la vorera i ampliant-ne el tram per a vianants. També hi ha prevista la millora de la passera de vianants sobre el riu Cornet, una de les actuacions que entra dins de la urbanització de la zona esportiva, que va ser la quarta proposta més votada i de la qual només es podrà realitzar una part del projecte, tenint en compte que la totalitat era molt costosa.

D'altra banda, de cara al 2018 i el 2019 es reformarà el pont Pere Otger (popularment conegut com el Pont Vell), que va ser la proposta amb més vots. La intervenció consistirà en el sanejament de la calçada, la substitució dels revoltons i de la pavimentació de les ales de la vorera per peces de formigó, i la instal·lació d'una nova barana.

Finalment, i també durant aquests dos anys, es millorarà el camí de Cabrianes mitjançant l'arranjament i la reconstrucció de la vorera, la neteja del terreny, i l'adequació de les zones verdes, entre d'altres. La Diputació no aportarà el cost total per dur a terme les obres entre Sallent i el poble de Cabrianes, i serà l´Ajuntament qui hi afegirà la resta a partir de recursos propis.

Prop de mig miler de vots

El procés participatiu que es va fer a començament d'any per decidir la destinació dels 700.000 euros del pressupost va recollir un total de 473 vots, que suposa el 8,18 % de la població més gran de 16 anys, que és la que estava cridada a les urnes. Van poder votar les sis propostes presentades pel consistori entre final de febrer i principi de març, i la idea ja era demanar finançament a la Diputació per a les 4 més votades. La intervenció del pont va obtenir 308 vots (cada votant podia repartir-ne tres), la millora del passeig en va obtenir 305; mentre que la millora del camí de Cabrianes i la urbanització de l'entorn de la zona esportiva van quedar en tercer i quart llocs respectivament. Les dues propostes menys votades plantejaven una millora de pisos desocupats, i una millora del cementiri.

Fonts de l'Ajuntament de Sallent han destacat que la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va posar en relleu la bona pràctica del procés participatiu en una reunió amb l'alcalde, David Saldoni, en la qual van concretar les principals inversions. A més, van establir un calendari de les obres d'acord amb l'estat de redacció dels projectes i les disponibilitats pressupostàries de la Diputació. Saldoni va destacar que "és una bona notícia poder dur a terme més de tres de les inversions votades" i es mostra convençut de poder-ho fer en el termini previst.