El grup municipal d'ERC a Sant Fruitós de Bages ha presentat un document de propostes perquè s'introdueixin canvis en la intervenció prevista d'urbanització de la plaça de la Vila. Segons els republicans, «ens hem trobat de nou amb la denegació d´accés a l´expedient tot i que ja havia estat presentat als veïns, i només vam poder accedir-hi quan ja s´havia publicat a la pàgina web de l´Ajuntament».

Davant del plantejament que fa l'equip de govern (Gent Fent Poble i PSC), Esquerra ha elaborat aquest document «de propostes d´esmena i millora al projecte per tal de fer la plaça més amable per a tots els veïns». Propostes que ERC ha entrat al registre municipal aquesta setmana i que «esperem siguin tingudes en compte».

Aquests plantejaments que ga la formació que és a l'oposició són que se soterrin els contenidors previstos a la confluència de la nova plaça urbanitzada amb el carrer Padró; la incorporació d'una font d´aigua potable i papereres al projecte, i d'una reixa d´embornal en els canals de recollida per a la seguretat dels vianants; i que es permeti l´accés a les places d´aparcament directament des del carrer Padró, i per tant es faciliti el doble sentit de circulació en aquest primer tram de la plaça. També demanen que s´estudiï la reducció de l´altura del mur de pedra; modificacions d´espècies a plantar, «més adaptades a la climatologia pròpia»; que la nova plaça tingui un nom diferenciat de la plaça de l´Ajuntament, i que aquest sigui escollit mitjançant un procés de participació ciutadana de tots els veïns de Sant Fruitós.

ERC Sant Fruitós de Bages espera que «totes aquestes propostes d´esmena siguin tingudes en

compte, ja que milloren la qualitat de l´espai i pretenen fer l´entorn més amable i agradable

per tots els vianants».