El secretari general del departament de Treball, Josep Ginesta, ha exigit a l´empresa Ercros «responsabilitat social envers els treballadors i el medi ambient a Cardona» i alhora una «major sensibilitat i comunicar formalment al Comitè d´Empresa i institucions implicades els seus plans de futur». Ginesta ha fet aquesta crida després de mantenir una reunió amb l'alcalde de Cardona i representants dels treballadors de la planta d'Ercros en aquest municipi, després de constatar que l´empresa no ha traslladat informació, ni a les institucions ni als treballadors, sobre la possibilitat que deixi d´extreure material de l´antic dipòsit de rebuig a finals de 2017 i , per tant, no es pugui completar la recuperació de la Vall Salina, tal i com s´havia compromès.

Segons algunes informacions conegudes els darrers dies Ercros s´estaria plantejant el tancament de la seva activitat a Cardona per a finals del 2017, fet que ha comportat que el secretari general de Treball i el director general de Relacions Laborals s´hagin reunit d´urgència amb l´alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i els delegats dels treballadors.

Josep Ginesta ha denunciat «la baixa sensibilitat d´Ercros vers els treballadors, el municipi i el Govern de la Generalitat» als que no havia informat de les novetats anunciades per l´empresa. Ginesta ha exigit a Ercros «claredat, informació i un pla social que faci justícia territorial amb Cardona, la comarca i salvi el major nombre de llocs de treball possibles al propi territori, doncs les recol·locacions que han proposat en alguns casos comporten indirectament que els treballadors hagin de marxar».

«Ercros ha estat durant molts anys utilitzant els recursos naturals de Cardona; les persones han dedicat el seu treball, les seves vides a l´empresa, i per això, en aquest procés de desinversió Ercros ha de posar l´accent en la capacitat de quants llocs de treball conserva a Cardona o que una nova empresa en recuperi part dels actuals», ha afirmat el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Així mateix, Josep Ginesta ha expressat el suport del Govern als treballadors de la planta d´Ercros i ha posat l´èmfasi en què comitè d´empresa, Ajuntament, departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els altres Departaments implicats «posin tota la carn en la graella per trobar projectes per la reindustrialització de la zona».

Per últim, Josep Ginesta ha advertit a Ercros que el seu departament estarà amatent a les causes al·legades per justificar el tancament de la planta de Cardona. «Si les causes es produeixen a finals de 2017, el tancament no s´hauria de fer abans», ha reblat Ginesta, mostrant alhora el descontent pels anuncis fets als mitjans de comunicació per l´empresa.