L'espai Joan Carles Amat de Monistrol de Montserrat es va fer petit ahir a la tarda per acollir la cerimònia de comiat de la primera tinent d'alcalde i regidora d'Ensenyament i Turisme, Fanni Sancristòful, que va morir divendres als 55 anys víctima d'una llarga malaltia. S'hi van habilitar 250 cadires i hi havia molta gent dreta: es calcula que es van aplegar gairebé 400 persones.

La cerimònia laica va ser plena de sentiment i hi va participar tothom qui ho va demanar: l'Orfeó Monistrolenc, que va interpretar una havanera; i els vigilants locals, que van fer un acompanyament cerimoniós a l'entrada i a la sortida del fèretre. Els parlaments van anar a càrrec de mestres de l'escola L'Espill de Manresa, on Sancristòful va treballar molts anys; de l'alcalde, Joan Miguel, que va posar èmfasi en la seva faceta de regidora (va destacar per impulsar la Festa dels Romeus i la Fira de la Coca i el Mató); i de diversos familiars.

La sortida va ser amb un bany de confeti a càrrec del públic, per expressar que Sancristòful era sinònim "de festa, d'alegria i de colors". També Els Tronats, els diables de Monistrol, es van afegir al comiat amb una encesa de bengales.