Navarcles posa en contacte propietaris i llogaters per millorar el parc d'habitatges

El consistori engega un projecte de masoveria urbana, que promou el lloguer de pisos a canvi de millores

09.08.2016 | 07:38
Imatge del barri vell del municipi
Imatge del barri vell del municipi

Posar en contacte persones que volen accedir a un habitatge amb propietaris que tenen un pis o una casa que no es lloga ni ven perquè necessita alguna reforma o manteniment. Aquest és l'objectiu de la masoveria urbana, un projecte que acaba de posar en marxa l'Ajuntament de Navarcles. El consistori fa d'intermediari entre les dues parts en una iniciativa que incentiva el lloguer assequible i que contribueix a millorar el parc d'habitatges del municipi, que, en alguns casos, s'està deteriorant. De moment, hi ha una família interessada a llogar un domicili a través d'aquesta fórmula.

El projecte, que suposa un acord entre persones a les quals fa falta casa i cases que necessiten algú que les mantingui, va néixer arran d'una proposta que va fer la CUP, que és a l'oposició, amb qui el govern ha treballat conjuntament la iniciativa. D'aquesta manera, l'Ajuntament fa d'intermediari entre propietaris interessats a llogar l'habitatge i persones disposades a arreglar l'edifici a canvi de poder-s'hi estar un temps, ja sigui de franc mentre duren les reformes o amb un lloguer assequible.

Per fer-ho realitat, el consistori narvarclí ha destinat a aquest projecte una partida de 30.000 euros que, segons la regidora de Serveis Socials, Sandra Palomino, s'invertiran en la compra de "material que es pugui necessitar per fer les reparacions necessàries", que sempre seran "petites reformes, no arranjaments a escala estructural". El llogater hi posarà la mà d'obra i, a partir d'aquí, pactarà amb el propietari uns temps determinats de contracte que justifiquin la inversió de temps, material i recursos humans per arranjar el pis o edifici.

De moment, hi ha hagut una família que s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament perquè està interessada en la iniciativa, i el consistori està buscant el propietari d'un "habitatge que s'adeqüi a les seves necessitats", va apuntar la regidora.

Tot i que el contracte de lloguer és privat, i l'hauran de pactar les dues parts, l'Ajuntament mitjançarà a l'hora d'establir les condicions amb la visita d'un tècnic que determinarà les millores necessàries. A partir d'aquí, hi haurà d'haver una entesa entre propietaris i masovers, que pot passar, per exemple, "per no pagar lloguer mentre es fan les reformes i després trobar un preu assequible", segons va apuntar la regidora.
El projecte és obert a tota la població, però perquè arribi a bon port i s'assoleixin els compromisos adquirits, hi ha un cribratge des dels Serveis Socials. Segons Palomino, es fa una "tria de les famílies que poden estar disposades a fer els arranjaments necessaris per encaixar bé els perfils", tot i que per accedir a la iniciativa no hi ha cap requisit i s'hi pot apuntar tothom. Els interessats a fer de masovers o que vulguin oferir els seus pisos o edificis per a aquest projecte es poden adreçar a l'àrea d'atenció a les persones de l'Ajuntament de Navarcles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Un moment de la fira de l'any passat.
El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema