El centre obert de Súria compleix un any amb una vintena d'infants usuaris

08.08.2016 | 00:00
Una activitat al centre obert El Brot durant aquest any de servei
Una activitat al centre obert El Brot durant aquest any de servei

El Centre Obert El Brot ha complert el seu primer any de funcionament a Súria com a servei de suport a la socialització, l'educació, el desenvolupament de la personalitat i la consolidació de bons hàbits personals per a infants i joves de 5 a 14 anys. El servei, ubicat a l'edifici escolar del carrer Ernest Solvay, és impulsat per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament.
La creació del Centre Obert surienc es va portar a terme per donar resposta a la demanda existent entre diverses famílies de la vila. El Brot inclou una educadora, més una monitora a l'estiu, i dóna servei a vint-i-dos infants. L'activitat del servei es basa en el treball en grup per fomentar l'empatia, la comunicació, els vincles afectius i el desenvolupament de xarxes personals i socials a través del lleure socioeducatiu, l'art, la psicomotricitat, la lectura, l'escriptura o el coneixement de l'entorn.
Durant aquests mesos de juliol i agost, el Centre Obert també està oferint un servei de menjador als infants, coincidint amb les vacances d'estiu dels centres escolars.
Al llarg d'aquest primer any de consolidació, el Centre Obert El Brot també ha dut a terme sortides i activitats periòdiques als horts solidaris i la residència Bell Repòs. D'altra banda, ha col·laborat amb el projecte CoMvivim a Súria, de l'Institut Diversitas, i amb la colla castellera. Els centres oberts són serveis preventius de suport per estimular l'adquisició d'aprenentatges personals i socials entre infants de famílies en les quals s'ha detectat la necessitat d'una intervenció socioeducativa. Al llarg del curs, les activitats es fan fora de l'horari escolar. Té el suport del Consell Comarcal del Bages i de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

Sant Vicenç iniciarà el mes vinent la reurbanització d´un dels vials de ronda

L'actuació al Via Augusta, connector del sector nord, és la de més volum del pressupost d'enguany

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

Enllaços recomanats: Premis cinema