Súria fa un nou pas per enllestir l'espai museístic previst a l'església del Roser

L'adequació d'una nau lateral del temple ha de permetre exposar les diferents troballes arqueològiques del jaciment de les Guixeres

08.08.2016 | 00:00
Interior de l´església del Roser, on s´adequa un espai museístic

L'Ajuntament de Súria ha aprovat inicialment la segona fase per adequar una nau de l'església del Roser, al poble vell, com a espai museístic. Els treballs s'emmarquen en el projecte iniciat el 2002 per reivindicar els elements històrics que hi ha a l'església i al castell, i pretenen dotar el temple d'un espai museístic on s'exposaran les troballes arqueològiques de les campanyes d'excavacions al jaciment de les Guixeres.
Gràcies a un acord amb el bisbat de Vic, que va cedir al consistori l'ús d'aquest espai, des del 2008 hi ha projectada la museïtzació de la nau lateral esquerra, on ja s'han anat fent diferents actuacions. La darrera va finalitzar fa un parell de mesos i va suposar "el sanejament de les parets de la nau lateral i la millora dels accessos, amb la reconstrucció dels graons i baranes d'accés a l'església", segons va explicar l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas.
Ara, amb la nova fase d'obres que s'acaba d'aprovar inicialment, el consistori preveu seguir adequant l'espai per al museu amb una ajuda de la Diputació que també inclourà la reparació de la part superior del campanar, on hi ha goteres. Tot plegat, suposarà una inversió aproximada de 40.000 euros, que se sumaran als 40.000 que ja s'hi han invertit en les darreres millores.
La obres per adequar l'espai no tenen un termini de finalització fixat, ja que estan subjectes a les subvencions que es puguin obtenir, va apuntar l'alcalde. La intervenció a l'església del Roser de Súria, que va començar el 2002 (vegeu desglossat), permetrà, entre altres coses, fer "un circuit més obert" perquè es podrà pujar a dalt de l'església per visitar el campanar, ja que ara només són visitables la nau central i la part de l'absis, va assegurar Canudas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema