Junts per Mura ha entrat una proposta a l'ajuntament per eliminar del nomenclàtor de Mura el nom d'Alfons Sala i Argemí, a qui vincula estretament amb el franquisme . La proposta arriba en ple debat sobre la memòria històrica i la presència de la simbologia franquista a l'espai públic i pocs mesos després de la moció aprovada al Parlament de Catalunya en què es demana explícitament a tots els ajuntaments de Catalunya que substitueixin immediatament els noms del nomenclàtor municipal relacionats amb personatges o fets lligats al cop d'estat del 1936.

Segons s'argumenta en la petició, Alfons Sala i Argemí (1863-1945) fou un industrial polític i advocat, que obtingué el títol de Comte d'Egara al 1926, i fundador de la Unión Monàrquica Nacional. Com a polític donà nom el 'salisme', «corrent conservador, monàrquic i anticatalanista que governà Terrassa amb un sistema propi del caciquisme. El seu suport a la dictadura de Primo de Rivera li permeté dirigir la Mancomunitat de Catalunya entre el 1923 i el 1925 des d'on es dedicà a desmantellar la institució. Durant la República es manté públicament inactiu, però amb la guerra recupera el seu activisme fent costat al bàndol feixista. Amb la instauració del règim franquista va ser objecte d'homenatges a moltes poblacions dels Vallès Occidental».

La proposta presentada per JxM exposa que Sala «és el representant de dues dictadures, ja que recolzà políticament de manera proactiva la dictadura de Primo de Rivera i la de Francisco Franco. És innegable doncs, que denominar un carrer com Alfons Sala es commemorar una figura clau en un context de repressió» i afegeixen «no fer-ho seria anar en contra de l'article 15 de la llei 52/2007 de memòria històrica i de la moció 9/XI aprovada pel Parlament de Catalunya, sobre la memòria històrica i la presència de simbologia i nomenclatura feixistes a l'espai públic».

Mura no és l'únic municipi que té en el seu nomenclàtor el nom d'aquest polític anticatalanista, altres poblacions bagenques com Talamanca o del Vallès Occidental com Vacarisses i Sabadell també el tenen. A aquesta llista fins fa quatre mesos també hi havia Matadepera, però el 29 de març el Ple de l'ajuntament del municipi vallesà va decidir canviar el nom de la Plaça Alfons Sala per la de Plaça Cal Baldiró després d'un informe unànime presentat per la comissió de nomenclàtor local. L'estreta relació entre els pobles de Mura i Talamanca amb Terrassa explica la presència del nom d'Alfons Sala als seus nomenclàtors municipals.

Junts per Mura és una coalició informal formada per ERC i la CUP, que tot i presentar-se per separat amb llistes obertes a les passades eleccions municipals treballen conjuntament des d'abans de les eleccions. Els resultats electorals sorgits al maig del 2015 va donar 2 regidor a ERC i cap a la CUP que es va quedar a quatre vots d'obtenir representació.