L'Ajuntament de Sallent començarà a construir la nova residència el 2017

El projecte del futur equipament ha d'estar a punt aquest any i té un pressupost de 6,5 milions d'euros

15.08.2016 | 07:34
Imatge virtual de la futura residència a la Fàbrica Vella
Imatge virtual de la futura residència a la Fàbrica Vella

L'Ajuntament de Sallent presenta la proposta per construir i finançar la nova residència per a persones grans amb un cost previst de 6,5 milions d'euros, preveient que les obres comencin el 2017 per tal que comenci a funcionar el 2019. La nova residència tindrà 5.200 m2 i disposarà de 90 places.

Per una banda, el finançament s'obtindrà a través d'1,5 milions d'euros propis que el consistori ja disposa fruit d'una herència. Els 5 milions d'euros restants s'aconseguiran mitjançant la posada en venda d'immobles propietat de l'Ajuntament: 2 edificis plurifamiliars i 1 habitatge unifamiliar a Barcelona i un edifici de Sallent. A més, de la possible valoració de l'actual residència i posterior venda. Segons l'alcalde de Sallent, David Saldoni «el principal objectiu del municipi es poder disposar d'una residència pública nova i adaptada a les necessitats actuals, per aquest motiu, considerem prioritari concentrar el patrimoni de Sallent a la residència en comptes de tenir immobles dispersos».

Les obres de construcció de les instal·lacions s'adjudicaran mitjançant un procediment obert, sense incloure la gestió del servei públic de la residència. Per tant, la voluntat és separar la construcció de l'edifici de la gestió del servei. En el concurs per adjudicar les obres es demanarà al licitador que financi a 20 anys, com a màxim, l'import de 5,5 milions, ja que la idea del govern és «no malvendre el patrimoni fixant dates concretes».

L'equip de govern considera que «una inversió d'aquestes característiques l'han d'afrontar econòmicament varies generacions». Per aquest motiu, es fa aquesta proposta de finançament de la futura residència. Segons Saldoni «si comptem el capital actual, més el valor dels immobles que posarem a la venda, s'arriba pràcticament a l'import de la nova residència, però no volem tenir la soga al coll que ens porti a malvendre aquest patrimoni. En el pitjor dels casos, si no es vengués cap finca, el pressupost municipal podria assumir la quota que tocaria pagar cada any».

Durant el 2016 es preveu finalitzar l'elaboració del projecte executiu, l'aprovació d'aquest pel Ple de la corporació i la revisió externa de preus i qualitats. Seguidament, es prepararan i aprovaran els plecs de clàusules per a l'adjudicació de l'obra i es convocarà el concurs obert. La voluntat de l'equip de govern és poder començar les obres a principis del 2017 i posar-la en funcionament el 2019.

L'Ajuntament va presentar la proposta de finançament i construcció de la nova residència dijous 3 de març en una jornada informativa a la Sala Vilà i Valentí, on també es va exposar el Pla d'Actuació Municipal i es van donar a conèixer els resultats de les votacions del procés participatiu sobre les inversions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Santpedor posa a punt un campament medieval amb la rèplica d´un forn bagenc

Recreacionistes de tot Espanya faran activitats el cap de setmana a l'espai del Plaià, on es vol...

Enllaços recomanats: Premis cinema