Cinc aparadors de Sallent han 'reviscut' amb el pla Locals Vius

El projecte es va posar en marxa a principi d'any per promoure que es reobrin espais comercials del centre del poble que estan tancats

17.08.2016 | 07:34

Un total de cinc aparadors d'antigues botigues situades en carrers del nucli antic de Sallent i que tenien la persiana abaixada han recuperat la vida, temporalment o de manera indefinida, mitjançant el programa Locals Vius. És el primer balança que ha fet l'Ajuntament d'aquesta iniciativa per dinamitzar espais de comerç del centre, que es va posar en marxa ara fa mig any. En concret, en tres d'aquests casos l'aparador s'ha reobert perquè artistes o emprenedors hi exposessin les seves creacions, encara que no utilitzin l'espai com a botiga. Els altres dos sí que han suposat l'obertura de nous comerços.

La iniciativa Locals Vius la va posar en marxa l'Ajuntament, en coordinació amb el Comerç Associat de Sallent, a principi d'any amb l'objectiu essencial de posar en contacte propietaris d'aquests espais i potencials usuaris per retornar la vida a botigues del nucli urbà que ara formen una imatge de persianes avall. La idea és que artistes, artesans i petites i mitjanes empreses, així com altres botigues de fora del nucli, puguin ocupar de manera permanent els antics aparadors.

El que proposa el pla Locals Vius és que en cada cas se signa un conveni entre les dues parts i l'Ajuntament abona una subvenció de 50 euros mensuals durant un any als propietaris com a compensació per cedir el local. Per la seva banda, els nous ocupants s'han de fer càrrec de l'adequació de l'espai destinat a aparador -d'acord amb el propietari- i dels subministraments per al seu correcte funcionament.

El projecte pretén "donar vida i llum als carrers del poble", alhora que cerca que tant els uns com els altres guanyin visibilitat. L'objectiu amb què va néixer aquesta iniciativa és que el nucli antic recuperi el seu esperit comercial, i si el local té la persiana amunt "és més atractiu i més fàcil de llogar o vendre". I alhora, que aconse-gueixin ser més perceptibles els comerços, artesans, artistes, empreses i entitats que desitgin un aparador per exposar els seus productes. L'Ajuntament manté oberta la convocatòria tot l'any. Comerços, artesans o artistes, petites i mitjanes empreses que desitgin un aparador per exposar els seus productes i guanyar visibilitat han de contactar amb el consistori per consultar els espais disponibles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema