El Bages és la comarca més afectada per incendis forestals aquest estiu a la demarcació de Barcelona, amb 15 incendis comptabilitzats fins al moment i 91 hectàrees cremades. Li segueix l'Anoia amb 42,2 hectàrees calcinades i 13 incendis; el Vallès Occidental amb 18,5 ha i 13 focs i la zona Penedès-Garraf, amb 16,3 ha i 18 incendis. D'altra banda, durant la primera quinzena d'agost es van produir a les comarques barcelonines 15 incendis de vegetació, dels quals 12 van afectar zones forestals, amb 8,8 ha afectades. Aquestes xifres, que ha donat la Diputació de Barcelona, se situen per sota de la mitjana dels darrers 15 anys per aquesta mateixa quinzena.

Des què va començar la campanya de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona a la demarcació el 14 de juny, s'han detectat 190 accions d'infracció i 609 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis que hi participen. Durant aquest temps, els informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals han aconsellat i informat d'accions preventives a un total de 45.893 persones.

Aquest pla, que acabarà l'1 de setembre, compta enguany amb un equip de 262 persones que fan tasques d'informació i vigilància en 472.979 hectàrees forestals. Per a la realització d'aquest treball, els diferents equips disposen de 91 vehicles 4X4 per recórrer els diferents itineraris d'especial vigilància, especialment els llocs freqüentats per excursionistes, com zones d'esplai i lleure, per informar i controlar de possibles negligències, detectar punts de risc i dissuadir d'infraccions a la reglamentació contra incendis.