L´Ajuntament de Sallent recupera l´Escorxador com a espai cultural i lúdic per entitats i vilatans, inaugurant-lo per la Festa Major d´enguany que tindrà lloc del 9 al 12 de setembre.

La rehabilitació de l´edifici municipal permetrà que diferents activitats de la festa, com ara el concurs de paelles, els concerts i les actuacions de DJ´s i una activitat intergeneracional amb molt de color, puguin tenir lloc en unes instal·lacions amb capacitat per unes 700 persones aproximadament. Aquestes i altres activitats de la Festa Major seran publicades la setmana vinent amb la presentació del programa. L´ens ha apostat per ubicar els actes més nocturns en aquest nou espai, allunyat de la vila, per respectar el descans dels veïns/es.

Antigament, l´escorxador es trobava on actualment hi ha el Centre de dia, però la necessitat d´una modernització per motius sanitaris va portar a l´arquitecte municipal a construir-lo entre 1923 i el 1927 a la finca rústica "l´Horta d´en Claret", al Camí de Cabrianes, al costat del torrent del Castell. Anys després l´escorxador va patir diverses inundacions a causa de les riuades que van provocar el tancament de l´edifici perquè va quedar inservible i el cost d´adequació era massa elevat. Ara els sallentins i les entitats li podran donar vida.