Cardona prepara la festa major amb què consolidarà el doble 'encierro'

Es farà del 10 al 13 de setembre, i el corre de bou, la música, i el ball de l'àliga seran els grans reclams

22.08.2016 | 07:34
El corre de bou és un dels actes més participatius de la festa major
El corre de bou és un dels actes més participatius de la festa major

Cardona ja respira festa major. Els actes centrals no començaran fins al divendres 9 de setembre a la mitjanit, però ja fa dies que es treballa en el tancament de la plaça on se celebraran els tradicionals corre de bous, que és un dels principals reclams de la festa, juntament amb l'encierro pels carrers, que consolidarà la seva doble sessió iniciada fa un parell d'anys; els concerts de música, i el ball de l'àliga, com a acte de major solemnitat.

Els actes centrals es faran del 10 al 13 de setembre, però l'arrencada serà el dimarts 6 de setembre amb el pregó institucional, a càrrec del rector de la parròquia de Cardona, Josep Maria Guixé, que es jubila. La festa grossa es reprendrà amb la Nit de l'Empalme, el divendres 9 de setembre a la mitjanit, que inclourà el pregó popular a càrrec del campió d'Espanya 2016 de patinatge artístic, Pere Marsinyach, seguit del tradicional chupinazo i del reguitzell de concerts durant tota la nit.

La música serà una de les protagonistes de la festa, i dissabte serà present al concert-sopar que organitzen diverses colles a la plaça del Vall, i del qual es commemora el 25è aniversari. A més, hi haurà música per a tots els públics, ja sigui amb sardanes o amb conjunts i orquestres.
La Festa Major de Cardona, però, tornarà a tenir els corre de bous com a principal al·licient, amb les seves tradicionals sessions. El tret de sortida el donarà el primer encierro pels carrers, dissabte a les 8 del matí després de la Nit de l'Empalme, que per tercer any tindrà una segona sessió dilluns a la mateixa hora. Abans del corre de bou de dissabte a la tarda, es repetirà el concurs d'anelles, que l'any passat va arrencar amb èxit com a novetat, mentre que diumenge i dilluns al matí hi haurà els corre de bous infantils, i a la tarda, els tradicionals (dilluns, amb la cercavila de calaixons prèvia).

Tradició i religió també seran presents a la festa. Hi haurà cercaviles i una trobada de gegants, diumenge, en què s'estrenarà el pasdoble La marxa dels màrtirs, d'Ovidi Cobacho, amb motiu del 75è aniversari del retorn de les relíquies dels sants Celdoni i Ermenter a Cardona. Dissabte a la tarda hi haurà el tradicional trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini des de l'Hospital al temple, i diumenge, dilluns i dimarts, els oficis solemnes. L'Àliga de Cardona ballarà dissabte, dilluns i dimarts.

La festa s'acomiadarà el dimarts 13 de setembre, a les 10 de la nit, amb el tradicional castell de focs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema