L'Ajuntament de Sallent recupera l'Escorxador com a espai cultural i lúdic per a entitats i veïns i preveu inaugurar-lo per la festa major d'enguany, que tindrà lloc del 9 al 12 de setembre.

La rehabilitació de l'edifici municipal permetrà precisament que diferents activitats de la festa, com ara el concurs de paelles, els concerts i les actuacions de DJs puguin tenir lloc en aquestes instal·lacions, amb capacitat per a unes 700persones aproximadament. Aquestes i altres activitats de la festa major es faran públiques la setmana vinent.

El consistori ha apostat per ubicar els actes més nocturns en aquest nou espai, allunyat de la vila, per poder conciliar així aquestes activitats amb el descans dels veïns.

Antigament, l'escorxador era on actualment hi ha el Centre de Dia, però la necessitat d'una modernització per motius sanitaris va portar l'arquitecte municipal a construir-lo, entre el 1923 i el 1927, a la finca rústica coneguda com l'Horta d'en Claret, situada al camí de Cabrianes, al costat del torrent del Castell.

Anys després, l'escorxador va patir diverses inundacions a causa de les riuades, fets que van provocar el tancament de l'edifici perquè va quedar inservible, i el cost d'adequació que es va estimar en aquell moment era massa elevat. Ara, els sallentins i les entitats l'hi podran donar vida.