170 joves de la Fundació Pere Tarrés comencen la formació com a monitors d'activitats de lleure

A més d'una formació a càrrec de l'Escola de l'Esplai amb més trajectòria de Catalunya, els joves conviuran amb altres monitors i monitores del MCECC

25.08.2016 | 07:34

Uns 170 joves del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés han començat avui, i fins el 30 d'agost, els cursos de monitors/es i directors/es de lleure a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l'alberg La Sala (Berguedà). Els cursos residencials esdevenen un espai de convivència i formació vivencial intensiva que permeten que alumnes i professorscomparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups.

Durant els nou dies que dura el curs, professors de l'Institut de Formació impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com l'educació emocional, la violència de gènere, la interculturalitat, les discapacitats i l'educació per al desenvolupament, entre d'altres. Els tallers incidiran explícitament en l'educació en valors i posaran atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. Per a la Fundació Pere Tarrés, comptar amb monitors i monitores formats és fonamental atès que desenvolupen una tasca amb molta responsabilitat.

La formació de monitors està adreçada als majors de 18 anys que ja estiguin treballant com a animadors de lleure o que vulguin complementar el seu títol amb el de director/a d'activitats de lleure infantil i juvenil. Amb l'obtenció del títol els joves podran accedir a ofertes de feina remunerada i alhora tindran una oportunitat excel?lent per renovar les idees, consolidar metodologies i compartir experiències amb altres joves que realitzen una tasca similar. Any rere any, aquests cursos residencials s'han consolidat com un espai de convivència i de formació vivencial intensiva.

El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans-Fundació Pere Tarrés és una federació que agrupa més de 180 centres d'esplai de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa i l'Urgell. Amb un bagatge de més de 50 anys d'experiència, és l'entitat d'educació en el lleure més gran de Catalunya amb més de 17.700 infants, adolescents i joves i la tasca educativa i voluntària de més 3.500 monitors.

Possibilitats mediàtiques:
- Connexió en directe des de la casa de colònies durant les activitats.
- Reportatge sobre la formació amb imatges dels tallers i xerrades.
- Entrevistes als responsables, formadors, monitors i joves participants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema