L'empresa encarregada de reparar la teulada del Cobert del Batre de Sant Fruitós de Bages i d'urbanitzar tot l'entorn es posarà a treballar dilluns que ve. En un termini màxim de sis mesos, les obres han de quedar totalment enllestides, amb una coberta sense degoters sobre l'antiga màquina del batre, i amb un espai arreglat per a l'oci i el lleure a tota la plaça que l'envolta.

De moment ja s'han començat a posar les tanques de protecció perimetrals de cara a l'inici de les obres, i a partir del dilluns 29 d'agost és previst que s'hi treballi de ple, amb la possibilitat de no esgotar els sis mesos de termini màxim. Es tracta de la segona fase de les obres de rehabilitació del cobert, que consistiran en recobrir la teulada amb una planxa de zinc envellit, amb la idea de preservar la imatge de l'edifici i al mateix temps poder solucionar definitivament els problemes de degoters que hi havia fins ara, tenint en compte que s'utilitza com a equipament per a diverses activitats per fer a l'aire lliure, però amb aixopluc. En la primera fase es va desmuntar el tauler ceràmic i es van reparar les biguetes com a elements estructurals i de protecció del cobert. Des d'aleshores el cobert ha quedat com una estructura esquelètica, en espera de poder-hi instal·lar la xapa de zinc durant aquesta segona fase.

Simultàniament a la reparació de la coberta, es faran les obres d'adequació de tot l'entorn. El projecte preveu la construcció d'unes grades pensades per a la zona de lleure, i que alhora puguin fer de platea en cas que se celebrin espectacles. Els treballs també contemplen la pavimentació dels recorreguts d'accés al cobert i les grades, i també una part del passeig de la carretera de Vic. El perímetre del cobert continuarà sent una esplanada de sauló, i la superfície de les grades i altres àmbits de la plaça s'enjardinaran.

Tot aquest conjunt d'obres es completarà amb nou mobiliari urbà, i també amb nou enllumenat a tota la zona.