Sant Joan de Vilatorrada es convertirà en la capital de les discapacitats

La celebració de la segona fira Discat tindrà lloc el 30 de setembre

24.08.2016 | 07:34

El municipi bagenc de Sant Joan de Vilatorrada organitzarà el proper 30 de setembre la segona edició de la fira Discat, un certamen que vol ser referent en el món de la discapacitat a Catalunya i que vol posar de manifest les altres capacitats d'aquestes persones per poder viure de manera totalment integrada en el conjunt de la societat. Després de la bona acollida de la primera edició, que es va celebrar fa dos anys, l´organització ha optat per donar continuïtat a una fira que manté el vessant professional i també el de conscienciació, especialment d´infants i joves. La llei d´accessibilitat i l´esport inclusius seran els dos eixos temàtics que es tractaran en les jornades professionals a Cal Gallifa, centre neuràlgic de la fira.

L´àmbit de l'accessibilitat es debatrà a partir de la conferència 'Llei 13/2014 d´accessibilitat: Justificació i aplicació pràctica' en què s´exposaran les claus de la nova legislació i la seva aplicació pràctica tant en l´àmbit de les administracions públiques com al sector privat. Anirà a càrrec de l´arquitecta Maria Victòria Pérez i de la terapeuta ocupacional Maria Josep Caldes.

Pel que fa al segon bloc, que girarà al voltant de l´esport inclusiu, es presentarà el programa 'Barcelona Esport Inclou'. Aquesta iniciativa proposa que la pràctica de l´activitat física es pugui fer sense límits i sense barreres, promovent l´esport inclusiu. Mercè Jofra, cap del departament de Promoció Esportiva de l´Ajuntament de Barcelona, explicarà les línies bàsiques del projecte.

Les jornades professionals es completaran amb una taula d´experiències amb exemples de superació personal que comptarà amb la col·laboració de les entitats Ampans, Federació ECOM, APSOCECAT i Fundació Privada Àuria.

La ponència inicial anirà a càrrec del reconegut escriptor Màrius Serra. Serra explicarà la seva experiència amb el seu fill, que ha quedat recollida a través del llibre 'Quiets'.

Durant tot el matí es programaran tallers de conscienciació en els quals participaran els alumnes de primària i de secundària dels centres d´ensenyament de Sant Joan de Vilatorrada. La fira també comptarà amb un espai amb expositors per a entitats del sector de la discapacitat d'arreu d Catalunya i empreses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema