El Frikibingo, que el Carnaval de Sallent ha popularitzat com una variant adaptada del joc del Bingo, s'exportarà aquesta nit al circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló. En aquest cas, els concursants seran els prop de 2.000 estudiants d'enginyeria d'arreu d'Europa que aquesta setmana participen en l'edició d'enguany de la Formula Student Spain, en què els joves dissenyen i construeixen un monoplaça de curses, que després posen a prova al circuit. Ho organitza la Societat de Tècnics de l'Automoció (STA).

Fa 11 anys que bars de Sallent van començar a organitzar el Frikibingo fins que un grup de joves el van vincular anys més tard al Carnaval, i ha crescut tant que des del 2015 també se'n fa una versió estiuenca amb 400 participants. És com el joc del bingo, però, en comptes de números, les caselles són de cançons amb el seu intèrpret, que els participants han d'anar marcant quan sonen. I això és el que avui hauran de fer els futurs enginyers a Montmeló.

S'organitzaran en 65 equips, cadascun dels quals tindrà una tipologia de cartró, i hauran d'estar atents a la peça que soni i a l'intèrpret que aparegui en pantalla. Començarà a les 9 del vespre amb una única partida d'un parell d'hores, i l'equip guanyador s'endurà un premi sorpresa simbòlic.

El joc forma part d'una de les activitats de lleure que es munten per als estudiants. Entre els organitzadors n'hi ha que tenen vincles amb Sallent, "i van pensar amb nosaltres per amenitzar la festa", explica un dels promotors del Frikibingo. "Volem que l'esperit del Carnaval també hi sigui present, i per això s'ha demanat als equips que vinguin disfressats amb motius de Pokémon Go".