La bona gestió econòmica duta a terme per l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages, ha permès reduir l'endeutament municipal un 3% respecte el període 2014. Amb aquesta reducció l'ajuntament pot mantenir els serveis de l'anterior període a banda de generar noves inversions necessàries pel municipi i pels ciutadans.

La liquidació de l'exercici del 2015 mostra que el consistori ha augmentat en un 27% el romanent de tresoreria respecte l'any 2014, passant a tenir més de 2,8M d'Euros, el que permetrà realitzar noves inversions sense haver de recorre a l'endeutament bancari. Aquestes xifres demostren que l'ajuntament és capaç de generar inversió i despesa pròpia.

En l'apartat d' inversions cal destacar que han augmentat un 29,2% respecte el període anterior, fet que permetrà que es reverteixin els diners cap al ciutadà.

A banda, les xifres també posen de manifest que l'ajuntament ha estat més eficient en la despesa de serveis, ja que aquesta partida s'ha disminuït en un 6%.

En aquest mateix sentit, la Diputació de Barcelona ha emès un estudi de diagnosi econòmica i financera dels ajuntaments adherits a l'ens, on es destaca que l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages presenta unes xifres més bones que la mitjana. Per elaborar l'informe s'han tingut en compte 3 factors: l'equilibri econòmic, el romanent i l'endeutament.

De l'informe se'n desprèn que el consistori santfruitosenc supera a la mitjana, en positiu, en els 3 aspectes analitzats. L'objectiu d'aquest informe és el d'aportar elements per tal de vetllar per l'assoliment d'un adequat equilibri financer de cada ajuntament.