Sant Fruitós de Bages tanca l'exercici 2015 amb molt bons resultats econòmics

La liquidació de l'exercici del 2015 posa de manifest que el consistori ha rebaixat l'endeutament i ha augmentat les inversions i el romanent de tresoreria

26.08.2016 | 07:37

La bona gestió econòmica duta a terme per l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages, ha permès reduir l'endeutament municipal un 3% respecte el període 2014. Amb aquesta reducció l'ajuntament pot mantenir els serveis de l'anterior període a banda de generar noves inversions necessàries pel municipi i pels ciutadans.

La liquidació de l'exercici del 2015 mostra que el consistori ha augmentat en un 27% el romanent de tresoreria respecte l'any 2014, passant a tenir més de 2,8M d'Euros, el que permetrà realitzar noves inversions sense haver de recorre a l'endeutament bancari. Aquestes xifres demostren que l'ajuntament és capaç de generar inversió i despesa pròpia.

En l'apartat d' inversions cal destacar que han augmentat un 29,2% respecte el període anterior, fet que permetrà que es reverteixin els diners cap al ciutadà.

A banda, les xifres també posen de manifest que l'ajuntament ha estat més eficient en la despesa de serveis, ja que aquesta partida s'ha disminuït en un 6%.

En aquest mateix sentit, la Diputació de Barcelona ha emès un estudi de diagnosi econòmica i financera dels ajuntaments adherits a l'ens, on es destaca que l'ajuntament de Sant Fruitós de Bages presenta unes xifres més bones que la mitjana. Per elaborar l'informe s'han tingut en compte 3 factors: l'equilibri econòmic, el romanent i l'endeutament.

De l'informe se'n desprèn que el consistori santfruitosenc supera a la mitjana, en positiu, en els 3 aspectes analitzats. L'objectiu d'aquest informe és el d'aportar elements per tal de vetllar per l'assoliment d'un adequat equilibri financer de cada ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Joves desocupats de Sallent busquen oportunitats rehabilitant un edifici

Joves desocupats de Sallent busquen oportunitats rehabilitant un edifici

El programa Turn on aplega setze alumnes, dos dels quals han trobat feina des del setembre

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

Món Sant Benet posa en marxa l´oferta de tardor amb «El temps de les ànimes» i Ramon Casas

El cap de setmana del 29 i 30 d'octubre tindrà lloc la cinquena edició del Mercat de Tots Sants

Enllaços recomanats: Premis cinema