L'artesenca Fàtima Portí Sallent, morta dimecres en caure des d'una muntanya del Pirineu d'Osca, ha aplegat centenars de persones en el funeral que ha tingut lloc avui a les 11 del matí a l'església del poble. La cerimònia ha estat sòbria i molt emotiva.

Portí tenia 35 anys i era molt experimentada en esports de muntanya. Quan va morir es trobava fent la cresta Els quinze gendarmes, que dóna accés al cim del pic de l'Alba. Se situa al municipi de Benasc, a la província aragonesa d'Osca. L'artesenca es va precipitar des d'una alçada de 15 metres i va seguir rodolant 100 metres més.

Fonts de la família han assegurat que «tot i que no hi ha consol davant aquesta pèrdua», saben que «va morir feliç, fent el que més li agradava en aquest món».

L'artesenca vivia des de fa 10 anys a Palafrugell, on treballava de mestra en una escola. Desenes d'amics del municipi empordanès, així com d'altres indrets de Catalunya, s'han desplaçat fins a Artés per assistir a la cerimònia.

Un grup d'amics de Palafrugell la recorden com a una persona «súper vital», amb «ganes de fer moltes coses» i «que no parava mai quieta». Afegien que era tan activa que «li faltaven hores al dia» i que el temps que va viure a Palafrugell va deixar «una emprenta enorme, com si portés allà tota la vida».