Navàs va tancar ahir la celebració del cinquantè aniversari de la Montserrat i el Jordi, els dos gegants més antics del poble, amb un nou ball que la colla gegantera va preparar per a l'ocasió. La celebració va reunir prop d'un centenar de persones, entre les quals hi havia antics membres de la colla de pràcticament totes les generacions des de la seva creació.

La nova coreografia es va presentar de sorpresa just després del ja tradicional ball de bastoners, cascavells, nans i gegants de la festa major, que té lloc al migdia a la plaça de l'Ajuntament.

El nou ball era un secret que la colla havia guardat fins ahir i que va agafar desprevingut més d'un. "La gent estava molt contenta, sembla que ha agradat molt", explica el cap de la colla, Llorenç Castanyer. Després de la bona acollida, Castanyer no descarta que la nova coreografia s'incorpori a partir d'ara a la resta d'espectacles de la festa major. "La gent ens ha demanat si repetirem el ball en un futur. La nostra intenció era que no, però ja veurem", diu.

La música és obra de la navassenca Mercè Sangrà. En agraïment, la colla li va entregar el ram de flors que la geganta va dur durant tota la celebració.

Al final de l'acte es va presentar una placa commemorativa dels 50 anys dels gegants. Encara no s'ha decidit la seva ubicació, però el més probable és que s'instal·li en algun mur de la plaça de l'Ajuntament. Com ja és tradició, tots els geganters es van banyar a la font de la plaça.