Cardona projecta una rotonda davant del pavelló per facilitar l'enllaç amb el centre

Es construirà a la cruïlla entre la carretera de la Mina i la del Miracle

31.08.2016 | 07:38

Cardona distribuirà el trànsit entre la façana sud i el centre del poble amb una rotonda que construirà a l'actual cruïlla entre la carretera del Miracle (la BV-3001), i la carretera de la Mina. L'Ajuntament ja ha aprovat el projecte, valorat en gairebé mig milió d'euros, i preveu executar-lo al llarg dels propers mesos.

Fa temps que l'Ajuntament de Cardona té pendent de construir una rotonda que reguli el trànsit en aquesta cruïlla, perquè ja figura en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, però no s'ha impulsat fins ara, coincidint amb la millora de tot l'entorn que comportarà la construcció del nou camp de futbol, i l'ampliació d'un tram de la carretera de la Mina amb l'adequació d'un mirador sobre la vall salina. I és que aquesta nova infraestructura ha de servir per ordenar el trànsit en un espai que es preveu que cada vegada sigui més utilitzat, amb el futur camp de futbol (camp de vida activa amb sala polivalent), el pavelló, les piscines municipals i les pistes de tennis, com també tota l'àrea d'accés a la muntanya de sal. Ara, la cruïlla entre aquestes dues carreteres (que fa desnivell) no permet el gir a l'esquerra per anar al centre del poble venint de la muntanya de sal, i encara menys amb autocar. En canvi, la rotonda sí que el facilitarà, i permetrà reduir la velocitat en un espai on actualment se sol circular excessivament ràpid, segons l'alcalde, Ferran Estruch.

La rotonda que es projecta fa 30 metres de diàmetre sense comptar les voreres exteriors, tindrà una illeta central de 12 metres, un carril circular de 9 metres d'amplada, i voreres perimetrals d'un mínim d'1,20 metres d'amplada. Per poder creuar a peu a banda i banda tant de la carretera del Miracle com de la Mina, s'han dissenyat diversos passos de vianants. A més, la nova rotonda es comunicarà amb camp de vida activa amb una escala.

Aquesta obra serà finançada, amb una aportació del 80 %, per la Diputació de Barcelona, i la resta, per l'Ajuntament. Abans de començar-la s'hauran de fer les demolicions pertinents de les vorades, del paviment, i del mur existent entre les dues carreteres, per després poder construir la rotonda amb el nou paviment, l'enllumenat i els serveis. Més endavant, aquest projecte es podria completar amb l'ordenació del trànsit en un altre sector, davant la plaça del Vall, per bé que en aquest cas encara no s'ha estudiat com fer-ho.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´
Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´

Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´

Un grup promou el popular ritual amb la construcció d'una escultura en honor a Sant Valentí

Les ´altres capacitats´ es fan visibles i remouen consciències a Sant Joan

La Fira Discat es confirma com un destacat punt de trobada entre els agents del sector a Catalunya

L´església de Súria acull avui el funeral pel veí mort en un pic del Pallars Sobirà

L´església de Súria acull avui el funeral pel veí mort en un pic del Pallars Sobirà

Fernando Álvarez Reguant era treballador de la mina i un amant de les activitats esportives

Compromís portarà al Parlament la petició de l´edifici de l´institut Cardener de Sant Joan

El grup municipal traslladarà a la Cambra la demanda aprova per unanimitat pel ple de l'Ajuntament...

Enllaços recomanats: Premis cinema