Endesa controlarà a distància part de la xarxa de la Catalunya Central

La mesura permet estalviar temps en la localització d'avaries i reduir la interrupció del servei

31.08.2016 | 07:38

Endesa ha invertit durant l'any 2016 un total de 82.500 euros en la instal·lació de dispositius electrònics per controlar a distància nou centres de transformació, amb una potència total de 85.204 KVA, a la Catalunya Central. Aquesta actuació millora la qualitat i la continuïtat del subministrament a 15.500 clients de diversos municipis de les comarques d'Osona, el Bages i l'Anoia.

La mesura consisteix a col·locar a la xarxa elèctrica els mòduls electrònics necessaris i un sistema de comunicacions que permet accionar-los de forma remota des del Centre de Control de la Companyia, situat a Barcelona, fet que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències per dur a terme les corresponents maniobres. Així, s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la consegüent reducció del període d'interrupció del subministrament elèctric i, en conseqüència, la millora de la qualitat del servei elèctric.

La intervenció beneficia la qualitat del subministrament elèctric a clients repartits entre els municipis d'Artés, Avinyó, Calders, Cardona, Castellbell i el Vilar, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders i Navàs, al Bages; Alpens, Centelles, l'Esquirol, Lluçà, Olost, Orís, Perafita, Rupit i Pruit, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d'Albars, Sant Martí de Centelles, Santa Eugènia de Berga, Sobremunt, Taradell, Tavertet i Vic de la comarca d'Osona; i Capellades i Vallbona d'Anoia, a l'Anoia.
Aquests treballs són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica d'aquestes comarques dels darrers avenços tecnològics i donar una resposta adequada a les especificitats del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

El Consell deriva als alcaldes si cal o no un servei funerari públic comarcal

La CUP demanava que l'ens comarcal encarregués un estudi sobre la viabilitat d'una empresa...

El Bages fa una aposta de 2,75 milions per reactivar-se amb mineria i metal·lúrgia

El Bages fa una aposta de 2,75 milions per reactivar-se amb mineria i metal·lúrgia

Un projecte liderat pel Consell i amb diferents institucions implicades opta a ajuts europeus

Sallent preveu començar la nova residència el 2017 i tenir-la a punt en dos anys

Sallent preveu començar la nova residència el 2017 i tenir-la a punt en dos anys

El ple municipal ja ha donat llum verd al projecte executiu del futur equipament, que es preveu...

Enllaços recomanats: Premis cinema