Les colles de veïns, amics o famílies d'Artés disposaran aquest cap de setmana d'un espai de trobada exclusiu on poder dinar, sopar o, simplement, reunir-se durant la festa major. Aquesta és una de les principals novetats del programa d'actes de la festa que arrenca demà, divendres, i s'allarga fins dimarts amb l'objectiu d'aconseguir el màxim de participació. La festa grossa del municipi aposta també per potenciar l'oferta musical amb Ítaca Band, demà, i All Star Karaoke, dilluns, com a caps de cartell.

La proposta més innovadora que la comissió organitzadora ha inclòs en el programa d'enguany és la zona de colles, que estarà habilitada de dissabte a dilluns, de les 10 del matí a les 2 de la matinada, a l'espai de l'escola bressol municipal. Es tracta d'un punt de trobada que ahir ja tenia 9 colles inscrites. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que és una prova pilot, és "fomentar la participació de les colles del poble i que s'ajuntin per participar a les activitats de la festa", explica la regidora de Cultura, Eli Carracedo.

Els actes de la Festa Major d'Artés comencen demà, a les 4 de la tarda, amb el pregó infantil, a càrrec del Consell d'Infants d'Artés. Tot seguit, hi haurà el Geocaching i la Festa Holi, dues activitats destinades al col·lectiu preadolescent, a partir de 10 anys, "que no tenia activitats específiques i, d'aquesta manera, la festa també inclou aquesta franja d'edat", apunta la regidora de Cultura.

Demà al vespre, hi haurà el pregó de festa major amb Pep Tines i Cacu Prat (Teatre eSseLa) i un dels concerts estrella amb Ítaca Band i Blú, al passeig Diagonal.

Els Tastets gastronòmics de demà amb la col·laboració de restaurants, cellers i pastisseries d'Artés, i el concurs de paelles, que dissabte arriba a la tercera edició, són dues més de les apostes que fa la festa artesenca, que "busca cada cop més la participació ciutadana", diu Carracedo.

La tarda castellera de dissabte amb els Picapolls de la Gavarresa, els Nyerros de la Plana i Els Carallots, la Trobada bastonera amb cercavila de cultura popular, diumenge, i la gimcana de dilluns són altres activitats destacades del cap de setmana festiu.