Sant Fruitós de Bages preveu tenir completament urbanitzat l'entorn de l'edifici de l'ajuntament de cara a a la tardor de l'any que ve. El consistori ja té a punt el projecte amb què ha de donar continuïtat a la part acabada, just la que hi ha davant l'entrada principal del consistori, de manera que ara es treballarà a la banda sud, darrere l'ajuntament, entre el carrer Padró, el passatge de Sant Benet i la carretera de Vic.

És l'espai de la plaça de la Vila pendent d'urbanitzar, que enllaçarà amb el que ja ho està, i que també es coneix com la plaça de l'Ajuntament. El projecte ja és a exposició pública, i el consistori preveu adjudicar les obres abans de final d'any per iniciar-les a començament del que ve. Tenint en compte que el termini d'execució és d'un màxim de 8 mesos, es preveu que cap a la tardor del 2017 els treballs s'hagin pogut enllestir del tot.

D'aquesta manera es completarà la urbanització de tot l'entorn de l'edifici de l'ajuntament, "però més que donar un nou servei per al consistori, aquestes obres beneficiaran el flux de gent que circula entre el carrer Padró i la carretera de Vic", apunta l'alcalde, Joan Carles Batanés. Aquest pas ja existeix, però ara es dignificarà.

I és que l'espai que s'urbanitzarà ara és un gran solar que serveix d'aparcament a la part més a tocar del carrer Padró. Les reformes transformaran aquesta àrea en una plaça enjardinada i esglaonada per salvar el desnivell que hi ha entre el carrer Padró i la carretera de Vic. Es pretén donar continuïtat a la part oposada i que ja està urbanitzada, i amb la que quedarà unida per darrere de l'edifici de l'ajuntament, igual que ara "però en condicions", apunta Batanés. Per això es farà servir el mateix tipus de material, -tant de superfície com de mobiliari-, que el que té la banda de la plaça ja urbanitzada. Quant a l'aparcament, es reservarà un espai ordenat per a quatre vehicles a part que dóna al carrer Padró, que són menys places que les actuals, "però guanyarem un nou espai públic endreçat", apunta l'alcalde.

El projecte inicial estarà exposat fins a final de mes, quan començarà el procés per a l'aprovació definitiva i l'adjudicació de l'obra, que podria començar al febrer. El pressupost és de 380.000 euros.