Josep Maria Basora, president de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Pla de Bages, va morir ahir als 60 anys. Segons fonts de l'ADF, feia prop d'un mes que Basora estava ingressat a Manresa; primer a l'Hospital Sant Joan de Déu i després al de Sant Andreu.

L'enterrament tindrà lloc avui a les 11 del matí a l'església parroquial de Joncadella, a Sant Martí de Torroella, al municipi de Sant Joan de Vilatorrada, on vivia.

L'ADF Pla de Bages, fundada el 1986 i una de les més antigues del país, engloba els municipis de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Fruitós de Bages. Basora, que era un dels membres més veterans, va ser escollit president l'any 2011.

El secretari de l'ADF, Xavier Jovés, ha lamentat la mort de Basora i li ha dedicat unes paraules de condol. "Era una persona molt implicada en el tema dels boscos i va ser un bon president perquè coneixia molt aquest món", diu.

Jovés explica que Basora tenia una masia a Joncadella i que per això era un gran coneixedor del món rural. "Sempre hem defensat i hem aconseguit que els presidents de l'ADF siguin gent del món rural. Ell era un pagès que tenia una masia. Era una persona implicada en el món rural. Li agradava i ho sentia", diu Jovés. L'ADF preveu reunir-se aviat per organitzar l'elecció del nou president.