El corre de bou de Cardona creix amb la incorporació de dues noves penyes

Aquesta matinada arribaran els primers animals de la vintena que sortiran a plaça fins dilluns

10.09.2016 | 07:37
Una de les sessions del corre de bou de Cardona, l´any passat
Una de les sessions del corre de bou de Cardona, l´any passat

Cardona enceta demà tres dies de corre de bou, que es preveuen especialment concorreguts, per la incorporació de dues noves colles que s'afegiran a les dues ja existents. Aquestes tindran un especial protagonisme en la desencaixonada de dilluns, però igualment participaran en els populars encierros i en els tres dies de corre de bou de festa major, que arrenca de ple aquesta mitjanit amb el pregó popular del patinador Pere Marsinyach i la Nit de l'Empalme.

Tot i la incorporació de dues noves colles, aquest corre de bou mantindrà la vintena d'animals amb què cada any es compta per a la festa, i els primers arribaran a Cardona aquesta mateixa matinada perquè alguns ja puguin ser en l'encierro de demà a les 8 del matí. Els primers són els que lloga l'Ajuntament per a les sessions de corre de bou de dissabte i diumenge, i es guardaran a l'estable que es munta al costat de la plaça cada festa major.

Enguany, l'Ajuntament ha encarregat cinc bous de 2 anys d'edat, i dos grups d'entre 7 i 8 vaquetes cadascun, tots procedents d'una ramaderia del País Valencià. Els cinc bous sortiran a l'encierro de demà al matí, i també a plaça: dos al corre de bou de demà a la tarda, i probablement tots els altres al de diumenge. De fet, els corre de bou de Cardona tenen limitat a 7 el nombre d'animals que participen en cada sessió, i s'alternen els bous de dos anys que han estat a l'encierro amb les vaquetes que també ha llogat l'Ajuntament.

Més bous de les penyes

De diumenge a dilluns es farà el relleu entre els animals llogats per l'Ajuntament i els que hi aportaran les penyes.

La tradició és que cada penya llogui un utrero (un bou de 3 anys), de manera que fins ara n'hi aportaven dos; un de la penya El Calaixó (que és la més antiga, amb 11 anys d'història), i un altre de la penya Les Barreres (que en compleix 5). Però enguany, amb la incorporació per primera vegada de les penyes La Curva i El Capote, es doblarà la seva aportació d'animals, fins a un total de 4.

A més a més, el que és habitual és que els cinc bous que participen en el segon encierro (el de dilluns a les 8 del matí) també siguin animals llogats per l'Ajuntament, però aquest cop els aportarà la penya Les Barreres per celebrar el seu aniversari. Alguns d'aquests animals també seran al corre de bou de dilluns a la tarda, després de la desencaixonada que es farà amb els quatre utreros de les penyes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Uns masovers d´Artés eviten ser desnonats perquè tenen una seixantena d´animals

Uns masovers d´Artés eviten ser desnonats perquè tenen una seixantena d´animals

La parella té gossos de caça, cabres, gallines, oques i un porc vietnamita

Artés torna el rellotge al vell campanar després d´un segle

Artés torna el rellotge al vell campanar després d´un segle

Un acapte popular impulsat per la revista L'Artesenc ha permès la recuperació

El Bages és la comarca catalana on és més car llogar una sala de vetlla

El preu mitjà als tanatoris bagencs és de 961 euros, mentre que al conjunt de Catalunya és de 358...

Enllaços recomanats: Premis cinema