La Generalitat pagarà el milió i mig d'euros que deu a l'Ajuntament de Súria per la construcció del nou CAP d'aquest municipi, abans no s'acabi l'any.

Per poder fer efectiu el pagament, el Govern de la Generalitat preveu aprovar aquest mateix mes de setembre el pagament d'aquest deute, amb la voluntat que es faci efectiu el mes de febrer.

El CAP Goretti Badia de Súria va entrar en servei el setembre del 2011. En concret, la Generalitat ha de donar ara a l'Ajuntament 1.517.546 euros en concepte del deute pendent per la construcció de l'edifici del CAP, i això també permetrà liquidar un crèdit bancari que havia contret l'Ajuntament de Súria i que ha generat un pagament d'interessos d'una mitjana de 26.000 euros anuals en els darrers cinc anys.

La Generalitat va comunicar oficialment el seu compromís envers l'Ajuntament de Súria amb la visita que el conseller de Salut, Toni Comín, va fer dimecres al vespre a aquest municipi i a Cardona. Comín, que es va reunir amb l'alcalde i altres membres de la corporació, va dir que pagar aquest deute abans d'acabar l'any és "el millor dels escenaris possibles".