Cardona viu un primer corre de bou de la festa amb ruixat inclòs

Els assistents, que gairebé omplien la plaça, van aplaudir els participants del segon concurs d'anelles

11.09.2016 | 07:55
La tradicional cargolera va ser part del primer corre de bou de la festa major d´enguany
La tradicional cargolera va ser part del primer corre de bou de la festa major d´enguany

La plaça de bous de Cardona presentava alguns seients buits en començar la primera sessió del corre de bou de la festa major d'enguany. Sis parelles de joves van prendre part en la segona edició del concurs d'anelles que els cardonins han incorporat a les seves tardes de bous. Cada parella participant disposa de 3 minuts per col·locar el màxim d'anelles possibles a les banyes de la vaqueta que corre per la plaça. Tenint en compte el petit diàmetre de les anelles, els concursants han d'estar molt a prop de la vaca per poder encertar la banya. Només 2 de les 6 parelles van aconseguir l'objectiu.

En finalitzar el concurs, les graderies de la plaça de bous es van buidar de joves, que van reubicar-se a les cordes lligades a les barreres de la plaça. Així va començar el corre de bou pròpiament dit. El primer bou va servir per gaudir d'una exhibició de toreig mentre els joves agafats a les cordes arronsaven les cames cada cop que el bou acostava les banyes a les parets de la plaça. A partir del segon, la participació dels cardonins va ser total, amb la presència de la cargolera, la tradicional i autòctona cistella de vímet, oberta pels dos caps, i on s'introdueix un agosarat que viu l'emoció de ser ben a prop de la bèstia. Amb aquest segon bou es van intensificar les quatre gotes de pluja que havien estat caient des de l'inici de l'acte. Això va obligar la Banda de Música de Cardona- que acompanya el corre de bou- a amagar-se sota la graderia de la plaça, però va ser una retirada breu. De seguida van tornar a la seva ubicació a la cantonada de la plaça.

Fins a sis bous van sortir ahir al vespre a la plaça, que va poder gaudir del primer corre de bou fins a les 10 del vespre. Avui a 2/4 de 6 es reprendrà l'activitat taurina a la plaça cardonina, però, abans, durant el matí, els protagonistes seran els gegants, amb la trobada que tindrà lloc a les 12 i l'acte de celebració de la Diada, a 1/4 d'11, al monument a l'Onze de Setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Castellbell recrea el seu passat resistent a la guerra del 1714

La Fira de cal Burés s'inicia amb molt públic i noves representacions teatrals amb el pont vell...

La direcció executiva de PDC Bages serà per la candidatura d´Ivet Castaño

Pel que fa a la candidatura a la regió de la Catalunya Central, s'han escrutat 95,59% vots avalant...

Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´

Navarcles s´obre als ´cadenats de l´amor´

Un grup promou el popular ritual amb la construcció d'una escultura en honor a Sant Valentí

Les ´altres capacitats´ es fan visibles i remouen consciències a Sant Joan

La Fira Discat es confirma com un destacat punt de trobada entre els agents del sector a Catalunya

Enllaços recomanats: Premis cinema