Cardona va viure aquest dilluns un dels principals corre de bous de la seva Festa Major d'enguany. En total van sortir a la plaça set animals; quatre pagats per les colles i tres aportats per l'ajuntament. El corre de bou va aplegar a la plaça centenars de persones entre cardonins devots i gent vinguda d'arreu del país, principalment de les regions amb més tradició taurina.

La jornada va acabar amb només un incident, que es va produir quan un bou va embestir un participant després que aquest el toregés diverses vegades. La resta de participants van córrer a ajudar-lo i ell mateix va poder abandonar la plaça pel seu propi peu. Els serveis mèdics van tractar-lo ràpidament i sortosament tot va quedar en un ensurt.

Pel que fa els dos cardonins que van ser ferits lleus del dia anterior, ja han tornat a casa i es troben en bones condicions. Ambdós van haver de ser traslladats a l'hospital de Manresa. Un, el més jove, va ser donat d'alta el mateix dia, però el de més edat va haver de passar la nit ingressat. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha pogut parlat amb els dos i assegura que es troben bé.

Va haver-hi tres braus (en calaixó) i una vaqueta cerrils; és a dir, que no havien estat torejats mai. Els van pagar la colla Calaixó, les Barreres, la Curba i Capote.