El REMS (Reforçar i Estimular la Memòria i la Salut), l´innovador projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera adreçat a la millora de la qualitat de vida de persones grans amb malalties neurodegeneratives, ha assolit aquest any els 1.000 participants inscrits.

Per tal de celebrar-ho s´ha organitzat una gran festa a les instal·lacions de Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages, el dimecres dia 21 de setembre, en motiu del Dia Mundial de l´Alzheimer, a la qual hi assistiran uns 600 usuaris entre els participants del projecte REMS i alguns dels seus familiars. L'acte tindrà com a eixos centrals l´alimentació i la música, com a teràpies demostrades que beneficien la qualitat de vida d´aquestes persones.

Programa REMS Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut

El programa de la Fundació Catalunya-La Pedrera va néixer fa 3 anys per cobrir una necessitat no coberta fins el moment: millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neurodegeneratives com ara l´Alzheimer, Parkinson o altres, que es troben a la fase inicial, amb graus lleus i moderats de la malaltia.

El programa, que es desenvolupa als 25 Espais Socials de la Fundació, ofereix als participants teràpies no farmacològiques dirigides a mantenir el màxim de temps possible la seva autonomia i les capacitats físiques i cognitives, i també ofereix informació i suport als seus cuidadors.