La Fumera, la festa major alternativa de Sallent, ha tancat sis dies de celebració "i ha superat totes les expectatives" que s'havia marcat l'organització. Els nous espais introduïts aquest any, La Carbonera (la zona infantil) i El Magatzem (l'espai chill-out) han tingut una gran resposta i, des de l'organització, constaten que La Fumera "es fa gran" i ha complert els propòsits "d'agafar més públic i de totes les edats".

Les tres colles de La Fumera (les Culleres, la Bòbila i la Fàbrica Vella) han competit i gaudit de valent durant els dies de festa que es van tancar dilluns amb la penjada de la bandera de la colla guanyadora, la Fàbrica Vella, a l'ajuntament i el piromusical. Des de l'organització, s'han mostrat plenament satisfets amb la cinquantena d'actes programats "que han estat molt ben rebuts" i "han complert l'objectiu intergeneracional al 100% i han arribat a més gent". L'aposta per una programació més variada també ha tingut la seva resposta i actuacions com les que van protagonitzar Joan Colomo, Kòdul o Astrio, van aplegar una gentada.

L'aposta per la cultura popular, tant de dia i com de nit, i l'estrena de les tres peculiars figures que simbolitzen les treballadores de les tres fàbriques, una per a cada colla, han estat alguns dels plats forts de La Fumera. Les figures, que "són úniques i molt lleugeres", no han parat de voltar en tota la festa ja que tothom qui ha volgut, tant petits com grans, han pogut carregar-se-les a les espatlles i fer-les ballar.

Tot plegat ha donat resposta a l'objectiu de La Fumera, que és "no només ser una alternativa amb un contingut crític darrere, sinó també una festa major popular amb la gent al carrer que hi participa i se la fa seva".